John van Beek (rechts) overhandigt de prijs, een balkonset Marseille, aan Marie-Jet Eckebus.
John van Beek (rechts) overhandigt de prijs, een balkonset Marseille, aan Marie-Jet Eckebus.

Stokoude Beerie en z'n eigenaresse winnen gloednieuwe balkonset

Algemeen

DELFT - Marie-Jet Eckebus maakte afgelopen zomer een foto van een stokoude teddybeer die een zelf geknutselde editie van Delft op Zondag las. Daarmee was ze één van de drie gelukkige winnaars van de Delft op Zondag zomerfotowedstrijd.

Ze won met haar foto de categorie 'relax'. Donderdag haalde ze haar prijs op: een balkonset Marseille, beschikbaar gesteld door Gamma Delft. De hoofdrol speler op de foto, de beer 'Beerie', kent een lange en bijzondere geschiedenis, legt Marie-Jet Eckebus uit. "M'n moeder heeft 'm ongeveer zeventig jaar geleden van haar nichtje gekregen. Die had de beer in een sloot in Den Hoorn gevonden en voelde zichzelf iets te oud voor zo'n knuffel."

De nieuwe eigenaren waren zuinig op Beerie. "En omdat 'ie zo oud en versleten is kiekt de beer wel lekker. Dus had ik zo'n foto van 'm gemaakt, met een kleine editie van Delft op Zondag."

John van Beek mocht de prijs namens Gamma Delft overhandigen. "Zowel Delft op Zondag als Gamma Delft staan midden in de Delftse samenleving", zegt Van Beek. "We vinden het daarom leuk om samen zo'n actie voor de lezers te organiseren." Van Beek is blij dat er met de infrastructuur van de Spoorzone een nieuwe mijlpaal wordt bereikt. "Volgende week vrijdag wordt de nieuwe noord-zuidroute geopend voor doorgaand verkeer", weet Van Beek. Deze route loopt van de Phoenixstraat via de Coenderstraat en de Nieuwe Gracht naar de Westlandseweg. "We zijn dan nóg beter bereikbaar."