Afbeelding
Foto: Asch Rast

Delvenaar in Beeld

Algemeen

Willem Solleveld, 68

- Wat bent u aan het doen hier aan de Van Miereveltlaan?
"Ik ben één van m'n hondjes aan het uitlaten. Deze is wat langzamer en daarom doe ik er altijd een halfuur over. Te lang moet ik er vandaag niet over doen, want ik moet mijn kleinkinderen nog ophalen van school. Als ik hen heb opgehaald dan gaan we gewoon naar mijn huis hier achter in de Bomenwijk. Mijn dochter komt dan later uit haar werk en dan blijven ze alle drie eten, voordat zij naar hun eigen huis gaan. Het is hier zo'n fijn en rustig buurtje om te wonen als je kleinkinderen hebt. Wij zijn 12 jaar geleden naar Delft verhuisd. In die tijd hebben we nog nooit problemen gehad."

- Waar komt u oorspronkelijk vandaan?
"Wij woonden altijd in de Schilderswijk toen het daar nog 'gezellig' was. Het is er heel erg veranderd in de loop der jaren, omdat er heel veel buitenlandse gezinnen bij zijn gekomen. En die hebben vaak toch een andere mentaliteit met andere gebruiken. Hier in de Bomenwijk heb je dat niet. Bovendien waren er in de Schilderswijk op een gegeven moment veel ratten. Echt flinke ook. Maar dat kwam dan weer omdat sommigen mensen geen eten mogen weggooien, vanwege hun geloof. Dus gooiden ze het maar op straat. In de Bomenwijk gebeurt dat niet. Het grootste probleem is dat je hier binnenkort misschien moet betalen als je met de auto wilt parkeren."

- Heeft u nog niets leuks gedaan deze week?
"Pas ben ik 68 geworden en verder maak ik graag met iedereen een praatje. Ik blijf gewoon optimistisch en leef de dag. Want morgen kan alles anders zijn."