Feest bij Rataplan Delft! (Foto: PR)
Feest bij Rataplan Delft! (Foto: PR)

Feest tijdens de Nationale Kringloopdag op zaterdag 7 oktober!

kijk op de wijk

Op zaterdag 7 oktober is het weer Nationale Kringloopdag. Tijdens de Nationale Kringloopdag staan de kringloopwinkels centraal.

Ook alle winkels van Kringloopbedrijf RataPlan doen dit jaar weer mee. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en speciaal voor de echte kringloopliefhebbers rijden er gratis bussen tussen de verschillende kringloopwinkels van RataPlan. Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Met deze dag willen zij aandacht vragen en vestigen op verschillende aspecten binnen de kringloopbranche. Denk aan de hergebruik van spullen maar ook kansen voor de mens staan centraal. Stichting RataPlan exploiteert 20 kringloopwinkels in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland. Ongeacht de locatie heeft RataPlan als primaire missie: sociaal ondernemen waarbij het creëren van kansen voor mens en milieu voorop staat. RataPlan probeert de uitstoot van CO2 te verminderen door product- en materiaal hergebruik te bevorderen. Zij stoppen niet bij alleen hergebruik van spullen maar creëren daarnaast zoveel mogelijk betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook biedt RataPlan werkervaringsplaatsen aan mensen die door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren hebben. De ervaring die zij bij RataPlan opdoen, helpt ze de stap te maken naar een betaalde baan. Op de verschillende afdelingen van de kringloopwinkels kan elk individu zijn/haar kwaliteiten inzetten en verder ontwikkelen, ze krijgen hierbij intensieve begeleiding van professionele bedrijfsleiders.
Naast alle activiteiten zal dit jaar de Ronde van RataPlan weer worden georganiseerd. Tijdens de Ronde van RataPlan rijden er bussen tussen de verschillende kringloopwinkels. Door middel van een stempelkaart spaar je per vestiging een stempel op. Bij een volle spaarkaart aan het eind van de dag ontvangt elke deelnemer een RataBon t.w.v. € 15,00. Deze verzorgde dag is volledig gratis als cadeautje van RataPlan aan de bezoeker. Heeft u interesse om 7 oktober mee te gaan met één van de bussen? Kom dan langs in de winkel voor extra informatie. Daar kunt u zich ook inschrijven. Ga naar www.rataplan.nl of www.facebook.com/rataplandelft en lees meer!