Het team van de Hypotheker geeft altijd eerlijk en onafhankelijk advies.
Het team van de Hypotheker geeft altijd eerlijk en onafhankelijk advies.

Een hypotheek voor een flexwerker? Jazeker

wonen

Het gaat steeds beter met de economie en ook met de Delftse economie. Het wordt steeds 'makkelijker' om met bijvoorbeeld een flexcontract  een hypotheek af te sluiten. Specifiek voor starters en flexwerkers uit Delft is er ook goed nieuws.

Directeur Olaf Verschoor van de Hypotheker aan de Westvest is optimistisch. Het wordt steeds makkelijker om een lening af te sluiten. Volgens Verschoor komt dat omdat de banken tegenwoordig weer meer 'vertrouwen' hebben in hun klanten. Een zelfstandige had voorheen drie jaar, aantoonbaar, werkervaring nodig om kans te maken op een hypotheek. Tegenwoordig is één jaar voldoende. Onder speciale omstandigheden, werd incidenteel een uitzondering gemaakt. Maar dat wordt structureel. "De voorwaarden voor het afsluiten van een lening door starters is zelfs soepeler dan voor de eurocrisis", aldus Olaf Verschoor.

Delftenaren hebben volgens hem nog een uniek voordeel. "In Delft bestaat al jaren de starterslening. Dat houdt in dat een starter 30.000 euro kan lenen van de gemeente, waarbij de eerste drie jaar geen rente of aflossing wordt betaald." Deze starterslening in combinatie met de versoepelde voorwaarden van banken, geven de Delftse starter meer kansen om een goede hypotheek af te sluiten. Daarmee is echter niet alles gezegd, want bijvoorbeeld een flexwerker heeft altijd meer risico om zijn baan te verliezen. De Arbeidsmarktscan berekent voor flexwerkers en starters wat de mogelijkheden zijn. Heb je nog geen arbeidsverleden en geen vaste baan? Dan is de Arbeidsmarktscan misschien iets voor jou. Een hypotheek is dan mogelijk op basis van je verdiencapaciteit in de toekomst. Meer informatie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat.

De Hypotheker is niet verbonden aan een bank of verzekeraar en zal daarom altijd een eerlijk en onafhankelijk advies op maat geven.