Lopers Company brengt je verder, met professioneel advies en alles op hardloopgebied.
Lopers Company brengt je verder, met professioneel advies en alles op hardloopgebied.

Runnersworld is voortaan Lopers Company

lopende zaken

DELFT - Runnersworld Delft is eind augustus overgegaan naar Lopers Company Delft. Na een lange voorbereiding is de overgang een feit.

Er is veel werk verzet maar er is veel plezier en energie voor teruggekomen. "Voor ons was de verandering geen donderslag bij heldere hemel", vertelt Rob Smit van Lopers Company Delft. "Al langere tijd groeide bij ons het besef dat we het anders moesten gaan doen. Eind 2006, nu zo'n 11 jaar geleden, hebben we vol trots Runnersworld Delft geopend. Trots omdat ik in staat was gesteld van mijn hobby mijn beroep te maken en deel uit te maken van een gerenommeerde keten hardloopspeciaalzaken. We waren we blij met de naamsbekendheid en de franchiseformule, die zorgde voor een mooi assortiment hardloopschoenen en -kleding, met veel ruimte om onze eigen keuzes te maken."

Maar in de loop van de jaren werd de formule harder en dwingender, geeft Smit aan. "De keuzevrijheid verminderde sterk. Bekeken vanuit de klant kwam er een onbalans in het assortiment, vooral kleding en accessoires. Steeds meer duurdere merken, in plaats van een keuze voor betaalbare artikelen met tóch een goede kwaliteit. Dit strookte niet met de wensen van de klanten en zeker ook niet met mijn opvattingen over het bedrijven van een hardloopspeciaalzaak met een betaalbaar assortiment van een goede kwaliteit. De hardere franchiselijn kwam niet meer overeen met mijn eigen ambities. Ook mijn veranderde persoonlijke omstandigheden stonden die lijn in de weg."

Rob Smit zette niet bij de pakken neer. Hij kwam in actie. "Na enige tijd wikken en wegen tussen verschillende mogelijkheden is de keus gevallen op Lopers Company, dat inmiddels al elf hardloopspeciaalzaken heeft in Nederland. Toevallig - of niet - is deze franchiseorganisatie zo'n negen jaar geleden afgesplitst van de Runnersworld-keten. Met wederzijds respect hebben we op een goede wijze afscheid genomen van de Runnersworld-keten. Als Lopers Company hebben we weer alle keuzevrijheid met name in kleding en accessoires waardoor we weer een goede keuze kunnen maken tussen assortiment, kwaliteit en prijs. Zodat we weer goed tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze klanten in Delft en omstreken. En natuurlijk behouden we onze collectie hardloopschoenen van bekende merken."

Verder verandert er niet zoveel. "De winkel blijft als hardloopspeciaalzaak herkenbaar op de bekende plek aan het Oosteinde 235 in Delft. We blijven beschikken over een professioneel team die de hardloper op alle gebied deskundig kan adviseren. We blijven samen werken met een fysiotherapeut, sportmasseur, (sport)diëtiste, sportpodoloog en ondersteunen hardlooptrainingen en -cursussen. Voor onze klanten blijven de club- en klantenkaarten gewoon geldig. Met veel plezier en nieuwe energie gaan we ervoor!"