Nettie, Conny en Jolanda zijn blij met de opbrengst van 'Dansen voor KiKa. (Foto: PR)
Nettie, Conny en Jolanda zijn blij met de opbrengst van 'Dansen voor KiKa. (Foto: PR)

"We willen gewoon wat voor die kinderen doen."

kijk op de wijk

Kinderkanker is een vreselijke ziekte. Voor onderzoek naar genezing van kinderkanker is veel geld nodig. Gelukkig zijn er mensen die hun best doen om hiervoor geld in te zamelen. Zoals Conny en haar vrienden.

Conny Hakkert, Jolanda van den Engel en Jaap met zijn vrouw Nettie de Bruijn willen graag iets doen voor de kinderen die getroffen worden door kinderkanker. Daarom zetten zij zich in om geld in te zamelen voor stichting KiKa. Dat doen ze op verschillende manieren, maar één ervan is het organiseren van een feestje.

Dansen
Op twee september stelden Jaap en Nettie hun café De Boog aan de Van Foreestweg beschikbaar voor een gezellige dansavond. "Met gezellige live muziek aan het begin van de avond en wat steviger dansmuziek daarna", vertelt Conny. "De zanger heeft overigens zelf ook zijn verdiensten weer aan KiKa gedoneerd!" Op de bewuste zaterdag mochten Conny en haar mede-organisatoren ruim dertig mensen verwelkomen. Een mooi resultaat. De toegang voor dit dansfestijn was gratis, maar uiteraard werden de gasten wel verondersteld een bijdrage te leveren aan de officiële KiKa collectebus. En dat deden ze massaal. "De bus werd zwaarder en zwaarder", glundert Conny. "Hoeveel we precies hebben opgehaald weten we nog niet, want de collectebus is vergrendeld en verzegeld en gaat rechtstreeks naar Kika. We horen dus nog wel wat de definitieve opbrengst was, maar ik denk dat het hoe dan ook een groot succes was."

Dankbaar
Het was zeker niet de eerste keer dat Conny een feest organiseerde. "Eigenlijk proberen we ieder jaar wel iets te doen." Via de Facebookgroep Conny's Angels kun je op de hoogte blijven van wat we allemaal doen." Wat drijft Conny om dit te doen? "Ik ben zelf oma. Ik heb vier prachtige kleinkinderen die gelukkig helemaal gezond zijn. Daar ben ik erg dankbaar voor, en juist daarom denk ik aan die gezinnen die dat geluk niet hebben. Voor die kinderen wil ik graag iets doen." Dankbaar is Conny ook voor de hulp die ze krijgt van Jolanda, Jaap en Nettie. "Jolanda is erg actief op Facebook, en Jaap en Nettie stellen toch iedere keer maar weer hun café beschikbaar. Dat is toch geweldig?"