Lekker genieten van het najaar bij bakker van Roon. (Foto: EvE)
Lekker genieten van het najaar bij bakker van Roon. (Foto: EvE)

Bakker van Roon: "Het najaar is het seizoen van de lekkernijen"

kijk op de wijk

Het mag dan weer een beetje herfstachtig worden, Jack van Roon van Bakker van Roon in de Van Bossestraat vindt dat helemaal niet erg: "Het najaar is de tijd van de lekkernijen."

En dat najaar begint goed voor Van Roon: "Op 21 september bestaan we vijf jaar in deze nieuwe vorm en dat eerste lustrum gaan we de hele maand oktober vieren." Over hoe dat vieren er precies uitziet wil Jack nog niet zoveel kwijt: "Laat de mensen maar lekker nieuwsgierig blijven." In ieder geval komen er in oktober een aantal leuke acties.

En daarmee kent het najaar een goede start. "De herfst is het seizoen van de lekkernijen", aldus Jack. Vanaf gisteren hebben we weer pepernoten. Speculaas is er ook al en vanaf 38 week verschijnen ook de roomboter amandelstaven weer in de winkel." Die roomboter is op dit moment wel duur, vertelt Jack, "maar gelukkig is er nog voldoende van een goede kwaliteit te krijgen. Gelukkig maar, want op kwaliteit wil ik niet beknibbelen en nu kan ik mijn klanten toch een goed product blijven leveren."

Dagelijks brood met pit
Bakker van Roon is er niet alleen voor de lekkernijen, maar ook voor het dagelijks brood. Het broodbakken doet Jack zelf, samen met een tweede broodbakker. "Mijn zus en een collega-banketbakker verzorgen het banket." September is bij Bakker van Roon 'Speltember'. "Speltbrood is nog steeds erg populair, al is de hype er nu wel een beetje vanaf", verklaart Jack. Maar de ontwikkelingen staan ook bij Bakker van Roon niet stil: "In oktober komen we met een nieuw volkorenbrood". Letterlijk een brood met pit: "Het is een grovere volkoren waar ook nog eens gebrande zaden en pitten doorheen verwerkt zijn. Daarmee zet je echt iets aparts op tafel."

Dubbeldekkers
In de vijf jaar van haar bestaan heeft Bakker van Roon een ruime klantenkring opgebouwd en zelfs enige bekendheid verworven: "Onze tompouce, de 'dubbeldekkers' worden in heel Delft geroemd", zegt Jack tevreden. "Daarnaast zijn er veel horecagelegenheden, cateringbedrijven en instellingen die hun brood en banket bij ons bestellen en ook studentenhuizen weten ons te vinden. Daarmee houden ze mij en mijn team lekker aan het werk en dat is fijn, want brood en banket maken is toch het mooiste vak dat er is."