Ook voor de kleintjes is sporten plezier! (Foto: PR)
Ook voor de kleintjes is sporten plezier! (Foto: PR)

Jong geleerd...

kijk op de wijk

Sporten is gezond. Voor iedereen, maar vooral voor kinderen en jongeren is sporten belangrijk. Je leert samenspelen, doorzetten en je conditie gaat er op vooruit. Dus ga ervoor! Kies een sport die je leuk vind. Korfbal bijvoorbeeld.

Korfbalvereniging Lynx uit Leidschenveen-Ypenburg is zelf ook nog jong; Lynx deed in 2009 voor het eerst mee aan de korfbalcompetitie. Zij maakte toen nog deel uit van de Sport Vereniging Leidschenveen-Ypenburg. Sinds 2010 is Lynx zelfstandig. Na enige omzwervingen heeft zij vorig jaar haar thuisbasis gevonden in Sportpark Boswijk aan de laan van Kans. In de winter wijkt de vereniging uit naar Sporthal Leidschenveen en Sportzaal TCA. Inmiddels hebben al heel wat kinderen (en volwassenen) uit Ypenburg, Nootdorp hun plek bij Lynx gevonden, maar er kunnen er altijd meer bij!

Kleutersport
Na een lange zomervakantie zal komende zaterdag 2 september de Kangoeroe Klup (Sportpark Boswijk) weer van start gaan. Hierna zullen de kleuters weer wekelijks op het sportpark gaan trainen. De Kangoeroe Klup is een gezellige club voor kinderen van drie tot zes jaar waar je lekker kunt bewegen met leeftijdsgenootjes. Leuke spellen met ballen en hoepels, rennen, springen, gooien en scoren. Spelenderwijs leer je zo alvast goede technieken aan voor het 'echte' spel! De Kangoeroe Klup speelt van november tot half maart op zaterdag in de sportzaal. Vanaf half maart tot half juni spelen de Kangoeroes buiten en één keer in de twee maanden spelen ze een echte uitwedstrijd! Alle kleuters uit de wijk worden door de vereniging van harte uitgenodigd om drie keer gratis mee te trainen en kennis te maken met de favoriete spelletjes van de kangoeroes Jumper, Funny, Spurt en Scoro. De Kangoeroe Klup begint om 9:30 uur en duurt ongeveer een uur. Aanmelden voor de gratis proeftraining kan op lynx-korfbal.nl.

Korfbalvereniging Lynx is ook op zoek naar jonge korfballertjes vanaf groep 3, 4 en 5 om de korfbalteams F1 en E1 aan te vullen. Jongens en meisjes van deze leeftijd die korfbal leuk vinden kunnen de sport gratis uitproberen en daarna direct meespelen in de competitie. Lijkt korfbal jou ook wel een leuke sport? meld je dan snel aan voor een gratis proeftraining op lynx-korfbal.nl.