De afronding van de opknapbeurt ging met de nodige feestelijkheden gepaard.
De afronding van de opknapbeurt ging met de nodige feestelijkheden gepaard. Foto: Herman Zonderland

Debussyflat na opknapbeurt klaar voor de toekomst

wonen

De 195 woningen van de Delftse Debussyflat zijn flink opgeknapt en energiezuiniger. Dat betekent meer wooncomfort en een lagere energierekening voor huurders. 

Nu ook de nieuwe entreehal af is, zijn woningcorporatie Vidomes en aannemer De Nieuwe Norm klaar met het onderhoudsproject. Zij nodigden de bewoners van de flat uit om hen te bedanken voor hun geduld én te vieren dat het werk af is. Ook aan de kinderen was gedacht: er stond een groot springkussen en een ijscoman deelde ijsjes uit.

Vidomes-bestuurder Daphne Braal, wethouder De Prez en unitmanager projecten van De Nieuwe Norm Hans Gravesteijn waren deze dag ook aanwezig. "We realiseren ons dat dit project veel geduld van onze bewoners heeft gevraagd. We hopen dan ook dat zij net zo blij zijn met het resultaat als wij", zegt Daphne Braal. Zij overhandigde ook een cadeau aan de bewoners: een grote plant voor de nieuwe entreehal. Deze hal is verruimd met veel glas, waardoor er veel licht naar binnen komt.

In de Debussyflat zijn energiebesparende maatregelen genomen. Zo is er onder meer nieuw dubbel glas (HR++ glas) aangebracht, zijn de nieuwe mechanische ventilatie en centrale verwarming energiezuinig en is het dak beter geïsoleerd. Ook hebben de bewoners nu een nieuwe badkamer en toilet. Daarnaast heeft de gemeente het voorterrein opgeknapt en is het ruimtelijker geworden. Dit alles geeft het gebouw een betere uitstraling.