De eerste zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt zijn al in gebruik.
De eerste zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt zijn al in gebruik. Foto: Vincent Basler

Nieuwe zelfbouwkavels Nieuw Delft dit najaar beschikbaar

wonen

Komend najaar komen ongeveer vijftien nieuwe zelfbouwkavels vrij in het Van Leeuwenhoekkwartier in Delft. Op bouwveld 2 van deze nieuwe buurt krijgen kavelkopers alle ruimte om hun eigen woning te (laten) ontwerpen en bouwen, vlak naast het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Aanstaande woensdag houdt Nieuw Delft een Meet & Greet voor belangstellenden.

Tijdens de Meet & Greet kunnen geïnteresseerden terecht met al hun vragen over het zelfbouwtraject. De aanwezige architecten, adviseurs en zelfbouwexperts gaan graag met hen in gesprek over de mogelijkheden. Wie interesse heeft in een groepskavel kan zich deze avond aansluiten bij zelfbouwgroepen in wording. Het programma van de Meet & Greet start 19.30 uur in Loods015,  Nijverheidsstraat 7 in Delft. Aanmelden kan op www.nieuwdelft.nl/30-augustus of door te bellen naar 06-22573954.

De mogelijkheden op de kavels van bouwveld 2 zijn ruim. Zo kunnen kopers meebepalen hoe breed hun kavel wordt en is het mogelijk om meerdere woningen op een kavel te bouwen. Een groene, duurzame omgeving of een gezamenlijke fietsenstalling? Belangstellenden worden ook uitgedaagd om mee te denken over hun woonomgeving. Bovendien is er ruimte voor andere functies dan wonen, zoals een atelier, winkel of praktijk aan huis.

De kavels van bouwveld 2 zijn niet de eerste zelfbouwkavels in Nieuw Delft. In 2018 worden de zelfbouwwoningen in de nieuwe Coendersbuurt voltooid. Eerder dit jaar werden 14 kavels in het Van Leeuwenhoekkwartier binnen enkele uren uitverkocht.