De Regenboogschool is trots op het Gezonde School vignet. (Foto: PR)
De Regenboogschool is trots op het Gezonde School vignet. (Foto: PR)

Feest op De Regenboog

kijk op de wijk

Feest op Basisschool De Regenboog aan de Kraanvogelstraat! Op woensdag 23 augustus reikte wethouder Raimond de Prez het vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden uit.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en die structureel aandacht besteden aan gezondheid. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl van de leerlingen en de leerkrachten. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich drie jaar lang een Gezonde School noemen.

Kwaliteitscriteria
De Regenboog is de vierde Gezonde School in Tanthof en de negende in Delft. Door het behalen van het vignet laat de school dus zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Regenboog wordt hierbij begeleid door de Gezonde School-adviseur van de GGD Haaglanden. Gezonde School is een landelijke werkwijze, die is ontwikkeld door het RIVM en de GGD voert de werkwijze uit. Dat doen zij door te inventariseren wat de school al zelf doet en dat te versterken.
 

Speerpunten
De gemeente Delft en de school vinden aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk en spannen zich dus in om verbeteringen te realiseren.
De speerpunten van de gemeente Delft op het vlak van gezondheidsbeleid liggen o.a. op de volgende terreinen: voorkomen van overgewicht, voldoende bewegen en gezonde voeding. In de Gezonde School komen beleid en uitvoering samen en is er ruime aandacht voor een structurele aanpak.
 

Kanjertraining
Het team van De Regenboog zorgt, in samenwerking met kinderen en ouders, voor het welbevinden van de kinderen in een sociale en veilige omgeving. Dat doen zij onder meer door te werken volgens de Kanjertraining. Daarnaast is er op school ook een duidelijke anti-pestaanpak, een actieve kinderraad, veel aandacht voor Bewegen en Sport en wordt gezonde voeding gestimuleerd. Vandaar dat alle kinderen als afsluiting een lekker appeltje kregen om het behalen van het vignet te vieren.