De studentenwoningen in The Green Village zijn zelfstandige houten studio’s van 30 m2.
De studentenwoningen in The Green Village zijn zelfstandige houten studio’s van 30 m2.

Eerste studentenwoningen in The Green Village in verhuur

wonen

Studentenhuisvester DUWO verhuurt vanaf september de eerste twee studentenwoningen in The Green Village, de proeftuin voor onderzoek naar duurzame nieuwe technologieën op de TU-campus in Delft.

De woningen werden onlangs opgeleverd. Momenteel selecteert The Green Village de huurders. Het is de bedoeling dat er in het najaar nog twee studentenwoningen bijkomen. Op termijn zullen twintig studentenwoningen in The Green Village staan.

The Green Village staat aan de Van den Broekweg in de TU-wijk. De proeftuin biedt ruimte aan studenten, onderzoekers, kennisinstellingen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties te onderzoeken, testen en ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame toekomst.

"Het gaat om testwoningen", licht Serge Santoo, manager marketing & communicatie van The Green Village, toe. "Andere partijen kunnen er hun innovaties in testen. Bijvoorbeeld een nieuw soort energiezuinige wasmachine, nieuwe energiesystemen of waterbergende polderdaken. Daar moet je dus affiniteit mee hebben en je moet ertegen kunnen dat er af en toe een onderzoeker over de vloer komt om wat testen te doen. Verder willen we graag dat de bewoners feedback geven over de gebruikte systemen. En ook je woonomgeving wordt gebruikt voor onderzoek. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat het plein voor je woning een keer onder water wordt gezet voor een waterexperiment en dat je misschien met een rubberbootje je woning uit moet."

The Green Village heeft al een aantal geïnteresseerde kandidaten, maar hoopt op nog meer aanmeldingen. De inschrijving gebeurt via de website van DUWO. Daarna moet er een motivatie worden gestuurd naar The Green Village.

De circulair ontworpen studentenwoningen in The Green Village zijn zelfstandige houten studio's van 30 m2. Ze hebben een eigen keuken, douche en toilet. De studio's zijn gestoffeerd en er staan al een wasmachine en koelkast. Ze zijn energie-efficiënt en voorzien van een warmtepomp. De kale huur is 390 euro per maand. Daar komen nog 20 euro aan energiekosten bij.

Huurders kunnen maximaal een jaar in de studio's wonen.