Een handgebonden boeket voor een Jumbo prijs! (Foto: PR)
Een handgebonden boeket voor een Jumbo prijs! (Foto: PR)

Een handgebonden boeket voor een Jumbo prijs

kijk op de wijk

Een prachtige, handgebonden bos bloemen. Eventueel naar eigen wens samengesteld, maar wel voor de voordelige Jumbo-prijs. Bij Jumbo Buitenhof aan de Vrijheidslaan kan het!

Natuurlijk kun je iedere dag bij Jumbo Buitenhof een prachtige bos bloemen kopen. Maar Jumbo Buitenhof gaat een stapje verder: weekendbloemisten Mirel en Jordan staan op vrijdag en zaterdag voor u klaar om eigen, unieke handgebonden boeketten te maken.

Professional
"We zijn daar in 2015 mee begonnen", vertelt afdelingsmanager Treskin: "De bloemist in ons winkelcentrum stopte ermee en vervolgens kwamen we op dit idee. In het begin deed een kassière van ons het, min of meer als hobby. Maar het sloeg zo aan dat we al snel een professional nodig hadden." Die professional is Mirel: "Ik sta op vrijdag in de winkel. Vaak maak ik dan alvast een aantal boeketten naar eigen inzicht, maar de klant kan ook gewoon bloemen uitkiezen en dan maak ik er een boeket van. We ontdekken dat veel mensen dit erg waarderen; ze kunnen immers zelf beslissen. Soms heb ik het zo druk dat ik niet eens een eigen boeket maken kan", lacht ze. Het succes van het concept was zo groot dat Mirel gezelschap heeft gekregen van kassière Jordan: "Ik sta op zaterdag in de bloemenhoek. Voor mij is het vooral hobby. Ik vind het erg leuk om te doen. En ik heb al veel van Mirel kunnen leren." Naast de bloemen (en boeketten die Jumbo van het landelijke distributiecentrum in Veghel krijgt, bestelt Mirel ook zelf bij de veiling: "zo kan ik me extra onderscheiden van het normale assortiment." De handgebonden boeketten van Mirel en Jordan zijn eenvoudig te herkennen aan de eigen verpakking en de speciale sticker. "We zorgen ervoor dat de prijs in op Jumbo Niveau lijft", verzekert Mirel: "Natuurlijk kunnen we ook een bos van 40 euro maken, maar dat is niet wat onze klanten bij hun Jumbo verwachten."
 

Navolging
Inmiddels heeft het Delftse concept navolging gevonden, vertelt Treskin. "Er zijn hier mensen van de landelijke organisatie van Jumbo geweest om te kijken hoe dit functioneert. Vervolgens heeft Jumbo een pilot gestart in zes winkels die in een vergelijkbare situatie zitten: dus zonder een bloemist in de directe omgeving. En ook daar lijkt het aan te slaan. Wij zijn dus de aanleiding geweest voor een nieuw Jumbo-concept dat straks in heel Nederland uitgerold gaat worden, en daar zijn we best een beetje trots op!"