Schieoevers is het grootste bedrijventerrein van Delft. (Foto: Google Maps)
Schieoevers is het grootste bedrijventerrein van Delft. (Foto: Google Maps)

Bedrijven Kring Schieoevers gaat zichzelf nog meer laten zien

kijk op de wijk

Bedrijventerrein Schieoevers is het grootste bedrijventerrein van Delft en een belangrijke motor voor de Delftse economie.

Met meer dan 200 bedrijven op een oppervlakte van zo'n 120 hectare levert het bedrijventerrein talloze producten en diensten, van auto-onderdelen tot afvalverwerking en van tweedehands artikelen tot de nieuwste techniek. En vergeet niet dat hier ook heel wat Delftenaren hun werkplek vinden! Schieoevers neemt maar liefst 10% van de Delftse Werkgelegenheid voor haar rekening.

Binnen het bedrijventerrein speelt Bedrijven Kring Schieoevers, de ondernemersvereniging van het gebied, haar eigen, belangrijke rol. Ruim honderd ondernemers vinden hier elkaar in het denken over en streven naar een nog betere dienstverlening, en niet te vergeten, een schoon, veilig en prettig gebied om te werken en te verblijven. Dat zijn geen loze woorden; de eerste resultaten zijn al voor iedereen zichtbaar. Het kunstwerk onder het viaduct is het begin van een kunstroute die BKS in samenwerking met de TU-wijk gaat ontwikkelen. BKS is voortdurend in overleg met de gemeente en andere partijen over talloze onderwerpen: bereikbaarheid, parkeerplaatsen, duurzaamheid en veiligheid. BKS zorgt voor het groenonderhoud, er is cameratoezicht en in de toekomst komen er meer duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en e-planten, planten waarmee je batterijen kunt opladen. Klinkt dat innovatief? Natuurlijk. Delft is immers een stad van innovatie! BKS wil krachten bundelen: bijvoorbeeld met de TU, met Green Village, met het Science Centre, met YES!Delft en RoboValley, alles onder het motto: 'made in Delft.' BKS is niet alleen naar buiten gericht, ze is er ook voor de ondernemers. Er zijn geregeld netwerkbijeenkomsten. Idee, gedachte of probleem? De klankbordservice op de website van BKS helpt je verder. Kortom: als ondernemer kom je verder door samenwerking met andere ondernemers. Benieuwd wat Schieoevers allemaal te bieden heeft? In oktober brengt Rodi Media, de uitgever van Delft op Zondag, het BKS magazine uit, waarin talloze leden van de bedrijvenkring zich presenteren. Want wat goed is, dat mag gezegd èn gezien worden!