Karim Mohand-Umassaud ontving bij de ondertekening van het huurcontract bloemen van Woonbron verhuurmakelaar, Jantina Vermeulen.
Karim Mohand-Umassaud ontving bij de ondertekening van het huurcontract bloemen van Woonbron verhuurmakelaar, Jantina Vermeulen.

‘De kievit’ is na renovatie weer volledig bewoond

wonen

Karim Mohand-Umassaud ondertekende bij woningcorporatie Woonbron het huurcontract voor het laatste beschikbare appartement in woongebouw de Kievit aan de Papsouwselaan in Delft en werd met bloemen verrast.
De flat is na anderhalf jaar renoveren weer volledig bewoond. Eigentijds wonen, zelf aan de slag met de binnen afwerking en het gemak van alle voorzieningen in de buurt is in trek. Dit blijkt uit de grote belangstelling voor de 72 sociale huurappartementen die de corporatie op deze veelzijdige woonlocatie in verhuur bracht.

Drie open huizen
Jaap van Zwet, gebiedscoördinator bij Woonbron, blikt tevreden terug op een geslaagd verhuurproces: "Gedurende de renovatie kwamen steeds woningen beschikbaar", vertelt Van Zwet. "De belangstelling voor deze appartementen was zo groot dat er drie open huizen zijn georganiseerd. Intussen zijn alle 72 woningen, die in onbewoonde staat zijn gerenoveerd, verhuurd. Het wonen in een gerenoveerde woning én het gemak van alle voorzieningen in de buurt heeft duidelijk een jonge doelgroep aangesproken. Erg leuk om te zien dat sommigen er een prachtig eigen paleisje van hebben gemaakt."

Woonbron investeerde 5 miljoen euro in de modernisering van de woningen, de verbetering van de energieprestatie en de nieuwe uitstraling van het gebouw.

De nieuwe uitstraling van woongebouw De Kievit aan de Papsouwselaan