Wie komt er meewerken in de gezellige cadeaushop? (Foto: PR)
Wie komt er meewerken in de gezellige cadeaushop? (Foto: PR) Foto: PR

De Botanische Tuin van TU Delft: leuk en interessant!

kijk op de wijk

De Botanische Tuin van de TU viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Reden voor een bezoek. Verwonder je over de kleurrijke plantenwereld. Wandel tussen de monumentale bomen en ontdek de wondere wereld van botanisch onderzoek.

In de Oranjerie van de Hortus Botanicus vindt u de zomertentoonstelling van dit jaar. Uiteraard is die ook verbonden met het eeuwfeest. Het thema is dan ook: hoe zag Nederland er een eeuw geleden uit? Ontdek hoe de Botanische Tuin tot stand kwam en hoe haar geschiedenis verliep. Wat werd er vroeger onderzocht en wat is het verschil met nu? En waarom zijn de botanische tuinen eigenlijk zo belangrijk? Ontdek hoe de Delftse tuin deel uitmaakt van een wereldwijd netwerk van tuinen die met elkaar belangrijk werk doen, en daarnaast ook nog eens prachtig zijn om te zien en te bezoeken!

Vrijwilligers gezocht!
Zo'n bezoek aan de Botanische Tuin is niet af zonder even rondgestruind te hebben in de kleurrijke cadeau/museumshop. Je vindt er van alles: van De WNF vogelvoederhuisje, tot prachtige glazen heksenballen, handige tasjes en grappige technische speeltjes voor kinderen. Maar wellicht is een bezoek alleen niet genoeg! De leukste cadeaushop van Delft is op zoek naar een aantal nieuwe partners, die een dagdeel per week in de kleurrijke shop willen assisteren. Enthousiaste dames en heren, die een aantrekkelijke en vrolijke vrijwilligers activiteit zoeken. De sfeer is gezellig en er ontstaan echte vriendschappen. Regelmatig krijgen onze vrijwilligers workshops aangeboden en ook seizoenbijeenkomsten worden voor ons team georganiseerd. En we vieren geregeld een feestje!

Goede doel
Bovendien zet u zich met uw vrijwilligerswerk in de shop in voor een goed doel: De opbrengst van de cadeauwinkel komt namelijk ten goede aan het samenstellen van leerzame educatieve natuurprogramma's voor schoolkinderen.

Openingstijden
Wandel eens binnen en geniet van de 100 jarige Hortus en de verschillende tentoonstellingen in de tuin. De ingang van de tuin vindt u aan het Poortlandplein 6. De Botanische Tuin is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Meer informatie:
www.botanischetuindelft.nl.