Wim Brabander op de sleutelafdeling van Enorm Brabander, waar bijna alle sleutels kunnen worden nagemaakt.
Wim Brabander op de sleutelafdeling van Enorm Brabander, waar bijna alle sleutels kunnen worden nagemaakt.

Enorm Brabander: bijna negentig jaar jong en helemaal van deze tijd

lopende zaken

WATERINGEN – Enorm Brabander is wereldberoemd in het Westland, maar in Delft nog redelijk onbekend.

Terwijl ook Delftenaren hier kunnen profiteren van een keur aan kennis, veel vakmanschap en uitstekende service. Het verhaal van Enorm Brabander begint in 1929, als 'IJzeren Willem' en zijn vrouw besluiten om naast hun smidse en tuinderij ook gereedschap en huishoudelijke artikelen te verkopen. Wateringen was nog dunbevolkt, maar in de tuinderijen had het bedrijf een uitstekende afzetmarkt. Nu, bijna negentig jaar later, heeft het bedrijf zich perfect aangepast aan de veranderende omstandigheden. Kassen hebben plek gemaakt voor nieuwbouwwijken. Dus staan er geen 'pottenpersen' meer in de schappen, maar spullen om je woning mee te beveiligen.

Wim Brabander is de derde generatie binnen deze Westlandse doe het zelf-speciaalzaak. Dat dit bedrijf meerdere moeilijke tijden en crisissen doorstond, komt volgens hem doordat het zich altijd wist aan te passen de markt. "Je merkt nu bijvoorbeeld dat de jongere generatie minder van het doe-het-zelven is. Dus zorgen wij ervoor dat dat we hen al het werk uit handen nemen. Willen ze een zonwering? Dan komen we die inmeten, leveren en plaatsen."

Enorm Brabander heeft aan de Herenstraat 16 in Wateringen nu ook een showroom met schuifkasten, zonwering en sierbeslag. "Ook voor Delftenaren is het interessant hier eens langs te komen. Omdat ze op een prettige manier worden geholpen en altijd met de juiste spullen de deur uit gaan."

Bij Enorm Brabander kun je bovendien terecht voor het politiekeurmerk Veilig Wonen. "Wij maken dan een opzet van wat moet gebeuren om je woning te beveiligen. En met het keurmerk krijg je bij je verzekering korting op je premie." En het is altijd goed je woning goed te beveiligen, benadrukt Wim Brabander. "Vaak lijkt het wel of je goede sloten hebt, maar met de Bulgaarse methode trekken ze zo je cilinder eruit en zijn ze zo binnen. Dit valt eenvoudig te voorkomen, maar vaak komen mensen pas langs als het kwaad al is geschied." Meer info: http://brabander.enorm.nl.