Lekker voetballen... (Foto: :PR)
Lekker voetballen... (Foto: :PR)

Athletes in Action komt weer naar het Abtswoudse Park

kijk op de wijk

Vanaf morgen, 10 juli, zijn ze weer te vinden in het Abtwoudse Park: de sporters van Athletes in Action.

Het is inmiddels een traditie van jaren: de eerste week van de zomervakantie komt Athletes in Action naar de Delftse wijken. Dit jaar dus van 10 t/m 14 juli. In de voorgaande jaren waren er dagelijks zo'n 50 kinderen te gast. Athletes in Action betekent sporten, spelen, gezelligheid, maar ook nadenken over de dingen des levens. De activiteiten zijn voor kinderen van alle leeftijden."Net als voorgaande jaren sporten we overdag en 's avonds", vertelt Freek van den Berg, één van de coördinatoren van 'Team Tanthof'. "'s Middags van 14.00-16.00 uur ligt de focus op de kinderen tot 12 jaar. Er is een knutseltafel, en we doen allemaal leuke spellen." 's Avonds van 19.00-21.00 uur is het de beurt aan de oudere kinderen vanaf 12 jaar om lekker te voetballen. "Soms doen we een training, soms partijtjes of een echt toernooitje." De week van Athletes in Action wordt op vrijdag afgesloten met een grote barbecue, waarbij niet alleen de deelnemende kinderen welkom zijn, maar eigenlijk iedereen uit de wijk. Alle activiteiten zijn gratis.

Meer dan sporten
Athletes in Action heeft een duidelijke christelijke signatuur. De activiteiten worden georganiseerd en ondersteund door een aantal Delftse kerken en christelijke organisaties als The Mall en verschillende christelijke studentenverenigingen. "Daar willen we ook transparant in zijn", legt Freek uit. "Ja, het is een sportproject en de focus ligt op sporten, plezier maken en er zijn voor anderen. Maar we maken geen geheim van ons geloof. We vertellen erover of doen een dramastukje, en we bidden ook. En als er vragen zijn praten we erover, maar we dringen het ook weer niet op. Het is wie we zijn. We zeggen vaak: we hebben drie passies; sport, mensen en God." Ook opvallend is dat de teams hoofdzakelijk uit jongeren bestaan.
In dat opzicht is Athletes in Actions dan ook een bijzonder project: "We zijn met heel veel verschillende mensen met verschillende achtergronden, maar met het organiseren merken we dat kerkmuren drempels worden", zegt Freek van den Berg.

Ook in andere wijken
Naast Tanthof zijn er ook Athletes in Action activiteiten in Buitenhof (Voetbalveld Haydenlaan), Poptahof (Poptapark), Voorhof (Buurthuis het Voorhof) en Wippolder (Prins Mauritsschool).
Meer info: aia-delft.nl.