Verschillende bedrijven hebben het 'oppimpen van de 'Spykstaals'  gesponsord. (Foto: Hilde van Holstein)
Verschillende bedrijven hebben het 'oppimpen van de 'Spykstaals' gesponsord. (Foto: Hilde van Holstein)

Werken aan de stad in Delftse stijl

kijk op de wijk

Sinds deze week rijden ze door Delft; drie 'Spykstaals' in passend Delfts Blauw. Afgelopen maandag werden ze in aanwezigheid van wethouder Brandligt officieel gepresenteerd.

De Spykstaals zijn van Werkse! Het zijn elektrische werkvoertuigen. "Ideaal voor ons werk in de stad", legt Cor van der Wel, directeur van Werkse!, uit. "Ze zijn klein, zodat ze op heel veel plekken in de stad kunnen komen, je hebt er geen rijbewijs voor nodig en dus kunnen veel van onze mensen er mee werken, en ze zijn elektrisch, wat ook een milieuvoordeel heeft." Nieuw zijn ze niet: "We hebben ze al een tijdje, maar ze waren wel aan een opknapbeurt toe."

Visitekaartje
Die opknapbeurt heeft het werkbedrijf aangegrepen om de drie Spykstaals echt 'Delfts' te maken: "Talloze Delftenaren en bezoekers zullen ze zien. Wat is er dan mooier om er ook echt een reclameplaatje voor Delft van te maken? Een plan dat bij verschillende partners van Werkse! gehoor vond. Zij betaalden dan ook mee aan het 'oppimpen' van de voertuigen.
"Een charmant idee", vindt Frans van Kreuningen van Tempo Team: "Deze voertuigen zijn voortdurend in de stad en voortdurend in het zicht. Dan kun je ze maar beter mooi aankleden. "Echt een visitekaartje voor Delft", vindt Wilbert Storm van Ruitenburg adviseurs & accountants. "Een mooi initiatief waarmee we ons weer kunnen verbinden, niet alleen met Werkse!, maar ook met Delft", aldus Marco Hofland van de Rabobank. Martijn Brand van ADP tenslotte: "we ondersteunen graag de combinatie van sociaal ondernemen met Werkse! en Delfts Blauw".

Schone, nette stad
Ook wethouder Stephan Brandligt is enthousiast: "Dit is toch weer een stukje aankleding van de stad. Delft is immers een toeristisch product, en dat moet je voortdurend onder de aandacht brengen. Als wethouder heb ik zowel Werkse! als Stads beheer in mijn portefeuille. Dit is wel een hele mooie combinatie. En het is ook goed om de mensen die veel werk verzetten om onze stad schoon, netjes en veilig te houden, ook in het zonnetje te zetten."
Daar sluit ook Cor van der Wel zich graag bij aan: "Het is een prachtig initiatief en ik ben er heel gelukkig mee dat we dit hebben kunnen realiseren zonder gemeenschapsgeld, maar puur met hulp van het bedrijfsleven. Deze voertuigen mogen in het oog lopen!"