Dutchy, de mascotte van het Nederlandse Elftal, komt ook. Ga met hem op de foto! (Foto: PR)
Dutchy, de mascotte van het Nederlandse Elftal, komt ook. Ga met hem op de foto! (Foto: PR)

Voetbal op hoog niveau in Winkelcentrum In de Hoven

kijk op de wijk

Het credo 'voetbal op hoog niveau' zal een nieuwe lading krijgen tijdens het straatvoetbaltoernooi van winkelcentrum In de Hoven op zaterdag 1 juli.

Waarschijnlijk zullen we op zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 17.00 uur die dag mooie staaltjes straatvoetbal te zien krijgen, maar dat is nog niet alles. Het straatvoetbaltoernooi vindt namelijk plaats op een bijzondere locatie: het parkeerdak van winkelcentrum In de Hoven. Is dat niet raar, voetballen op een parkeerdak? "Dat is nu juist de bedoeling", zegt Arjan Dijkshoorn, voorzitter van de winkeliersvereniging. "We willen gewoon graag een keer iets geks doen. Een straatvoetbaltoernooi is misschien niet zo vernieuwend, maar op deze manier wel. wel. Een straatvoetbaltoernooi op deze hoogte is, voor zover wij weten, nog niet eerder georganiseerd."

Hoog houden
Tijdens het straatvoetbaltoernooi zal door teams van 4 spelers of speelsters gestreden worden in de categorieën 'onder 9', 'onder 11' en 'onder 13'. In elk van deze 3 categorieën wordt er gespeeld in 2 poules van 4 teams. Tijdens het toernooi strijden de deelnemers ook ook voor de titel 'kampioen hooghouden'. Wie van de deelnemers kan de bal het langst hooghouden en pakt deze titel in de verschillende categorieën? Inmiddels zijn voetbalverenigingen uit de hele omgeving al druk bezig om teams te vormen. Vanuit Delft heeft SV Wippolder zich al aangemeld, maar ook uit de directe en minder directe omgeving komen voetbalteams naar In de Hoven. Zo zullen bijvoorbeeld ook SC Feyenoord, VV Schipluiden en VV Lyra uit het Westlandse De Lier hun opwachting maken. Het wordt dus zeker een toernooi op niveau! Clubs kunnen zich nog inschrijven als ze mee willen doen. Dat kan op via info@dutchfootballevents.com. Maar doe het snel, want er is beperkt plaats. Een bijzondere gast is ook aanwezig: Dutchy, de mascotte van het Nederlandse Elftal en voetbal. Dutchy loopt door het winkelcentrum om de kinderen mee naar het parkeerdek te nemen. Uiteraard kun je op de foto met hem!
Op deze zaterdag is er meer te doen in Winkelcentrum In de Hoven. Eigenlijk staat het hele winkelcentrum een beetje in het teken van voetbal: "We geven 30 leren voetballen weg!", aldus Dijkshoorn. "In het winkelcentrum loopt een promotieteam rond dat geluksnummers uitdeelt. Om 12.00, 14.00 en 16.00 worden er telkens 10 geluksnummers gekozen. Wordt jouw geluksnummer getrokken? Dan win je een leren voetbal!"