Polly Higgins is woensdag te gast bij Op Hodenpijl.
Polly Higgins is woensdag te gast bij Op Hodenpijl.

Advocate voor de Aarde Polly Higgins komt naar Op Hodenpijl

Algemeen

In navolging op tien BIJendiners, de reeks avonden Van Hollandse Bodem, zijn Deborah Post en Op Hodenpijl verheugd dat 'de Advocate voor de Aarde' Polly Higgins op woensdag 21 juni te gast is in Schipluiden.

Op Hodenpijl is het startpunt van het initiatief Honey Highway; een blijvend paradijs in de bermen van rijkswegen, provinciale wegen, spoorrails en waterdijken. Maar Polly Higgins de Schotse advocate gaat een paar stappen verder, zij is bekend van haar strijd om 'Ecocide' tot misdaad te maken die berecht wordt door het Internationaal Strafhof.

Higgins vertelt op 21 juni hoe zij erin slaagt om dit voor elkaar te gaan krijgen. Polly Higgins heeft als missie ecocide - de grootschalige vernietiging of beschadiging van ecosystemen - als 5e internationale misdaad tegen de vrede op te nemen in het Statuut van Rome, naast genocide, misdaden van agressie, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Het Statuut is het oprichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof in Den Haag en heeft voorrang op nationale wetgeving en op internationale verdragen. Met de komst van deze wetgeving kunnen politieke leiders of bestuurders van multinationals wettelijk verantwoordelijk worden gehouden voor de destructie van natuurlijke leefgebieden.

De avond is Engelstalig. Een deel van de opbrengst is een gift aan de campagne Polly Higgins. De avond is met veel dialoog, interviewer is Deborah Post van Honey Highway. Kom naar de avond, hiermee steun je betere bescherming van ecosystemen overal ter wereld!

De entree bedraagt 15 euro en kaarten reserveren kan via www.ophodenpijl.nl

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).