Afbeelding

"Hulp bieden kun je het beste doen met waar je goed in bent"

lopende zaken

"Solar Box doneert 2300 euro aan World Servants voor de bouw van een school in Malawi. "Wij werken in een duurzaamheidsbranche. Bewustwording, educatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijk voor ons", verklaart Yke Rippen, verkoopadviseur van Solar Box.

Vanaf 14 juli gaat Marnix Duinkerken met 33 vrijwilligers, waarvan 22 tieners, naar Makonje, een bergdorpje in het Afrikaanse land Malawi. Het team wordt uitgezonden via World Servants, een stichting die zich richt op maatschappelijke projecten in ontwikkelingslanden. "Wij gaan in Makonje een schoolblok met twee klaslokalen bouwen", vertelt Marnix. "In Malawi is het namelijk zo dat als een dorp de juiste faciliteiten heeft, de overheid zorgt voor gekwalificeerd personeel. Zo dragen we dus echt iets bij aan de dorpsgemeenschap. Op dit moment zijn er zo'n 190 schoolkinderen, maar de ervaring leert dat als de school er eenmaal is, dat het aantal schoolkinderen dan snel toeneemt."
Een reis als dit kost geld. "Zo'n 85000 euro", aldus Marnix. De leden van het team dragen zelf bij. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar allerlei acties geweest: "We hebben wijn verkocht, een school heeft een Vastenactie gehouden en er is een sponsorloop gelopen." In het kader van één van die acties kwam Marnix bij Solar Box terecht. Yke Rippen was meteen geïnteresseerd: "Duurzaamheid promoten kan op verschillende manieren. Dit is er één van." Bovendien heeft Yke zelf ook iets met Afrika: "Ik heb zelf twee jaar les gegeven in Nigeria. Als je er eenmaal bent geweest laat dit continent je iet meer los. Solar Box organiseerde twee informatieavonden waarop een speciale actie van toepassing was: van ieder verkocht paneel ging 50 euro naar het team van Marnix. In totaal leverde de inspanningen van Solar Box 2300 euro op. Een bedrag waar Marnix én Yke blij mee zijn: "Afrika kan alle hulp gebruiken. De beste manier om hulp te bieden is om dat te combineren met waar je goed in bent."