Het aantal volgers op de social media accounts van Björnd Makelaardij groeit dagelijks. (Foto: EvE)
Het aantal volgers op de social media accounts van Björnd Makelaardij groeit dagelijks. (Foto: EvE) Foto: Esdor van Elten

Huizen zoeken op social media begint bij Björnd Makelaardij

wonen

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven, en in de huizenmarkt is dat niet anders. "Sites als Funda, maar ook social media platforms als Facebook en Twitter zijn enorm belangrijk voor ons, én voor u als huizen koper of – verkoper", zegt Bart Hendriks van Björnd Makelaardij.

Inmiddels heeft Björnd Makelaardij op Facebook (www.facebook.com/bjorndmakelaardij) al rond de 900 volgers en dat aantal stijgt dagelijks. Op Twitter (bjornd_makelaar) volgen bijna 600 mensen het account van de Delftse makelaar. "En dat kan lonen", aldus Bart Hendriks. "Op Facebook posten we namelijk regelmatig een 'sneak preview' van de woningen die die week in de verkoop komen", valt zijn collega Rens Jeursen hem bij. "Zo kunnen belangstellenden nog voordat de woning op zaterdag op Funda verschijnt, al een indruk krijgen van het huis en de vraagprijs." En dat werkt, merken makelaars van Björnd: "Via Facebook komt zo'n huis echt in een heel ander netwerk terecht", legt Hendriks uit. "Ieder aanbod wordt echt binnen no time gedeeld en wordt niet alleen gezien door mensen die normaal al via huizensites op zoek zijn, maar ook door vrienden en familie. Met als gevolg dat er na het weekend eigenlijk al heel snel aanvragen komen voor bezichtigingen of een Open Huis. Het komt zelfs voor dat een huis al zo goed als verkocht is, terwijl het nog niet of nauwelijks op Funda verschenen is." Social media is volgens collega Jeursen dan ook bij uitstek geschikt voor deze markt: "Het is snel, laagdrempelig, en je kunt direct reageren." En dat is in de huidige woningmarkt geen overbodige luxe, benadrukt hij: "We beginnen in Delft taferelen te zien die we ook kennen uit Amsterdam en andere steden in de Randstad: het aanbod aan woningen loopt terug en de woningen die er zijn, zijn enorm in trek en worden vaak snel en voor de vraagprijs of hoger verkocht. Je moet er dus ècht snel bij zijn."

Werk!
Met krapte op de huizenmarkt en veel vraag ontstaat er bij Björnd Makelaardij vanzelf ook meer drukte. Daarom is de Delftse makelaar op zoek naar een nieuwe medewerker voor de binnendienst (m/v). We zoeken een enthousiaste teamspeler die ons kan ondersteunen. Het bezit van een A-RMT diploma is een pré. Uiteraard kun je goed omgaan met de pc en ben je representatief en communicatief vaardig. Interesse? Stuur dan een motivatiebrief met cv naar info@bjornd.nl.