<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Talloze regiogenoten staan letterlijk en figuurlijk achter Martin en Olga van Eden. Zij zijn nog tot 16 juni druk in de weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Huntingon, waar Martin van Eden mee kampt. (foto: Koos Bommelé)
Talloze regiogenoten staan letterlijk en figuurlijk achter Martin en Olga van Eden. Zij zijn nog tot 16 juni druk in de weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Huntingon, waar Martin van Eden mee kampt. (foto: Koos Bommelé) (Foto: Koos Bommelé)

Warme en memorabele Trompper Optiek Golden Tenloop

DELFT – Je kan met lekker weer je korte broek aan trekken en in de zon gaan liggen. Of: je doet je korte broek en hardloopschoenen aan en doet mee aan de Trompper Optiek Golden Tenloop.

Dat laatste deden zo'n 4700 sportievelingen, afgelopen donderdag. Zij trotseerden het warme weer in een gooi naar een medaille, een mooie tijd of gewoon een mooie ervaring.
De mooiste tijd werd neergezet door Michael Megos, die na 33 minuten en 47 seconden finishte als deelnemer van de 10 kilometer. Regiogenoot Mike Teekens kan de zoveelste Golden Tenloop-beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won de 5 kilometer. Maar voor de meesten was meedoen belangrijker dan winnen. En de Trompper Optiek Golden Tenloop kenmerkt zich steeds meer door de maatschappelijke betrokkenheid. Zoals altijd was er het project SamenSporten, waarbij jongeren met een beperking samen met een maatje één van de afstanden lopen. Voor het eerst was er het project Werkwaardig, waarvoor statushouders in training gingen en zo contacten opdeden met werkgevers. Traditiegetrouw schenkt organisator AV De Koplopers een deel van de inschrijfgelden aan een goed doel. Dit jaar was gekozen voor Stichting Vrienden van De Bieslandhof. Verder liepen ruim twintig lieden mee om geld in te zamelen voor de actie Beat Huntington, door anderen werd gecollecteerd voor dit goede doel. Martin van Eden, die kampt met de ziekte van Huntingon, was met zijn vrouw Olga van de partij en zag dat het goed was.
"Het was één groot feest", blikt speaker Bruun van der Steuijt terug. "De weersomstandigheden waren vooral voor het publiek perfect. Voor lopers was het warm, maar er was voor hen voldoende water en sponsen en na afloop kregen ze fruit. Als organisatie zijn we heel tevreden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>