Rootzleerling Thieme Brandwagt met zijn docent Ron van der Kraan. (Foto: Liesbeth Bergen)
Rootzleerling Thieme Brandwagt met zijn docent Ron van der Kraan. (Foto: Liesbeth Bergen)

Ontdek de wortels van de muziek bij Rootz Muziekschool

kijk op de wijk

Wat leer je nou op zo'n muziekschool? Wie zich dat afvraagt is van harte welkom op de Open Dagen van Rootz Muziekschool op 17 juni in Pijnacker en op 25 juni in Delft.

"Tijdens onze Open Dagen treden honderden leerlingen op, waaronder een aantal zeer getalenteerde", belooft Guus Jochems, directeur van Rootz Muziekschool. "Het wordt echt een feestje. Eigenlijk is een open dag bij ons één groot leerlingenpodium, waarbij alle instrumenten vertegenwoordigd zijn. En zang ook natuurlijk. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er doorlopend optredens van onze leerlingen èn hun docenten, waaronder bijvoorbeeld Ron van der Kraan en Nicolette Klein. De Open Dag in Pijnacker op 17 juni is op onze leslocatie in het CJMV gebouw aan de Kerkweg 24. De Delftse Open Dag op 25 juni is in het Rietveld Theater aan het Rietveld 49."

Leuker maken
Eigenlijk is heel 2017 een feestje, want dit jaar bestaat Rootz Muziekschool 25 jaar. Guus Jochems begon indertijd kleinschalig. "Ik heb zelf aan het conservatorium gestudeerd en gaf les op muziekscholen. Maar ik had het idee dat het anders kon, leuker vooral en minder schools. Ik wilde meer aansluiten bij de beleving van jongeren en het vooral ook leuker maken. Zo begonnen wij al snel met bandcoaching bijvoorbeeld." Dat Jochems indertijd de tijdgeest goed aanvoelde blijkt wel uit het feit dat de visie waar hij in 1992 mee begon inmiddels gemeengoed is geworden bij veel andere muziekscholen. Maar ook bij Rootz staat de ontwikkeling niet stil. Anno 2017 is Rootz Muziekschool uitgegroeid tot een allround muziekschool met ruim 700 leerlingen, 34 docenten en lesruimtes in Delft, Pijnacker en Nootdorp. Je kunt er naast zanglessen volgen ook tal van muziekinstrumenten leren bespelen: piano, gitaar, basgitaar en contrabas, viool, blaasinstrumenten als klarinet, saxofoon en dwarsfluit en natuurlijk drums, het instrument van Jochems zelf. "Veel van onze lessen zijn één op één of in twee- of drietallen. Wie geïnteresseerd is kan vrijblijvend een kennismakingscursus volgen. We geven lessen voor iedereen: van 1-jarigen met 'Muziek op Schoot' tot seniorencursussen", aldus Jochems. "Kom vooral eens langs op onze Open Dagen! Het complete programma is binnenkort te vinden op www.rootzmuziekschool.nl".