<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Lichte en uitgebouwde hoekwoning in een beschut deel van Den Hoorn

DEN HOORN – Het is dertien jaar geleden, dat Natasja en Jurgen Soeters naar deze woning verhuisden. Natasja komt oorspronkelijk uit het dorp en Jurgen kwam uit Brabant. Inmiddels hebben ze ook twee kinderen gekregen, die Quinty en Milo heten.

Natasja en Jurgen hebben de woning in de oorspronkelijke staat gekocht. Het moest wel opgeknapt worden. Daarom is eerst het huis helemaal gestript en vervolgens helemaal opnieuw gerenoveerd. "Er zijn ook wel wat grote verbouwingen geweest", zegt ze. "In 2006 is er bijvoorbeeld een nokverhoging gerealiseerd en in 2011 hebben we de woonkamer uitgebouwd."
Nog een heel kenmerkend onderdeel, dat is de doorgebroken keuken. "We hebben hier een muur weg gehaald", legt ze uit. "Het was een muur met echt zo'n ouderwets doorgeefluik. Door de muur weg te halen, hebben we een open keuken gecreëerd, die echt onderdeel uit maakt van de woonkamer."
De bewoners waren zich al aan het voorbereiden op de volgende grote uitbreiding. Daar is het nog niet van gekomen, vanwege de kans die voorbij kwam om een nieuwbouwwoning te kopen in Harnaschpolder Delft. "De fundering ligt er nu en in het eerste kwartaal van 2018 hopen we er te wonen."
De grote uitbreiding die in het verschiet lag, dat was de realisatie van een dakkapel, om de zolderkamer nog weer een heel stuk te vergroten. "Dat is door de nieuwe bewoner gewoon nog uit te voeren", aldus Natasja. Het is een keurig onderhouden hoekwoning aan een heel rustig paadje in de oude dorpskern. Ideaal voor als je kinderen hebt, want die kunnen hier heel veilig buiten spelen. Hier mogen namelijk alleen maar wandelaars komen. "In dit gedeelte van Den Hoorn is er een gezellige mengelmoes van jonge gezinnen en oudere mensen", zegt ze. "Alle leeftijden wonen hier op een leuke manier bij elkaar." Het huis heeft een lichte, uitgebreide doorzon-woonkamer. De totale afmetingen zijn 8.75 bij 3.49/5.77 meter. In de kamer ligt een nette laminaatvloer. De open keuken aan de achterzijde heeft een koel- en vrieskast, een gaskookplaat, een oven, een wasemkap en een vaatwasser ingebouwd. De openslaande deuren bieden toegang tot een leuke achtertuin, die bestraat is en voorzien van een ruime stenen berging. Er is een achterom aanwezig. "In de ochtend heb je zon in de voortuin en halverwege de ochtend kun je al in de achtertuin zitten", zegt ze. "We zitten er echt heel vaak." De trapopgang naar de eerste verdieping is ook heel licht. Door de gunstige hoekligging, kon er een zijraam geplaatst worden. Op deze verdieping is er een voorslaapkamer, een ruime achterslaapkamer en een tweede slaapkamer aan de achterzijde. "Bij één van de slaapkamers is het mogelijk om een dakterras te maken, zoals onze buren ook gedaan hebben." De nette badkamer is voorzien van een whirlpool bad met een douche, een wastafelmeubel, een designradiator en een tweede toilet. "Op de tweede verdieping hebben we zoals gezegd de nok verhoogd", gaat ze verder. "In de voorzolder hebben we de wasmachine en CV-combiketel kunnen plaatsen. Daarachter is de grote slaapkamer, uit te breiden met dakkapel."
De buitengevel is gezandstraald en is voorzien van een nieuwe voeg. Het buitenschilderwerk heeft plaats gevonden in 2016. In Den Hoorn zijn winkels en scholen vlakbij. Er zijn diverse kinderspeelplaatsen, met de welluidende namen Gele Speeltuin en Geitenwei, en achter de school de Voetbalkooi. "Van hieruit ben je in tien minuten in Delft."

Prinsessenpad 15, Den Hoorn
Vraagprijs is 307.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419604&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>