Houtmarkt Het Tanthof is een speciaalzaak die zich onderscheidt in wat andere bouwmarkten niet hebben of kunnen. (Foto: PR)
Houtmarkt Het Tanthof is een speciaalzaak die zich onderscheidt in wat andere bouwmarkten niet hebben of kunnen. (Foto: PR)

Houtmarkt Het Tanthof: als het echt goed moet zijn

kijk op de wijk

"Natuurlijk hebben we ook een kwast en een hamer", benadrukt Tiemo Walda, eigenaar van Houtmarkt Het Tanthof. "maar wij onderscheiden ons vooral in die dingen die andere bouwmarkten niet hebben of kunnen."

Houtmarkt Het Tanthof aan de Tanthofdreef is bij vrijwel iedere bewonder van de wijk bekend. De winkel is gunstig gelegen aan één van de belangrijkste invalswegen van Tanthof-Oost. "En we hebben al menig verbouwing in de wijk gedaan. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemersbedrijf.

Speciaalzaak
Natuurlijk krijgt Houtmarkt Het Tanthof aanloop van mensen die 'even' nog iets kleins nodig hebben, dit zijn prima serviceproducten. Wij zijn een speciaalzaak. Dat betekent dat onze klanten komen voor dat wat andere bouwmarkten vaak niet hebben: als mensen een nieuwe kraan kopen en dan blijkt dat de moderne aansluiting niet past op die van dertig jaar geleden, dàn komen wij in beeld."
Dat geldt ook voor materialen die nèt wat beter in kwaliteit zijn, zoals: "Tuinschermen bijvoorbeeld, die een paar millimeter dikker zijn dan reguliere. Ze lijken duurder, maar uiteindelijk zijn ze steviger en gaan ze, met goed onderhoud, langer mee." Een Onderhoudsmiddel als Restol olie vindt je ook niet overal: "Prima geschikt voor hout buiten. Het beschermt optimaal door de lijnolie. En wat mooi is: als je het wilt bijwerken hoef je het niet eens te schuren, borstel er overheen en schilderen maar. Of neem Mega Cleaning: een schoonmaakproduct dat bekende merken als HG in de schaduw stelt: voor hardnekkig vuil en vet, echt het beste dat je hebben kan." Kortom: bij Houtmarkt Tanthof moet je zijn als je ècht iets goeds wilt hebben. Of iets afwijkends, zoals bijzondere maatvoering. "Grotere lengtes, hardhout en op maat gezaagd, somt Tiemo Walda op. Houtmarkt Het Tanthof heeft als grote voordeel dat het bedrijf gelieerd is aan het gelijknamige aannemersbedrijf. Daardoor kan Houtmarkt Tanthof materialen kopen en aanpassen. "we kunnen zagen, schaven, profileren, alles." En dat alles ook nog eens gepaard met goed advies uit de praktijk. Aannemersbedrijf Het Tanthof heeft namelijk ruime ervaring in verbouw en restauratie: "We werken voor grotere bedrijven, organisaties, o.a. voor de Gemeente Delft. Als je restauratiewerk bij het Prinsenhof moet doen moet je wel weten wat je doet!"