Afbeelding

Speler in beeld

advertenties

Naam: Ryan Lugtigheid
Leeftijd: 22
Club: RKDEO
Positie: nummer 10

-Een 6-0 overwinning op DVV Delft, jullie hebben de tegenstander echt overklast…
"We moesten wel. We strijden namelijk nog tegen degradatie. We waren daarom vanaf de eerste minuut heel scherp. De doelpuntjes vlogen er allemaal snel in."

-Delft kwam er dus helemaal niet aan te pas?
"Alleen na onze 1-0 kreeg Delft nog een kans of drie, maar verder zijn ze niet echt gevaarlijk geweest."

-Heb je zelf nog een aandeel gehad in de score? "Ja, zelf heb ik de 4-0 gemaakt. Vanaf de rechterkant werd er een voorzet hoog voor het doel gegeven. Ik nam de bal in een keer uit de lucht, een volley in de bovenhoek."

-Viel Delft je niet een beetje tegen?
"Op zich heeft Delft wel een goede ploeg. Maar… ze speelden eigenlijk nergens meer voor. Hebben immers toch al nacompetitie. Ik had inderdaad niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan."


-En met jullie motivatie was niks mis...
"Het is wel grappig dat het bij ons nu pas echt goed begint te lopen, aan het einde van de competitie, de laatste vijf wedstrijden."

-Wat is je persoonlijke doelstelling? Blijf je bij RKDEO?
"Ik heb tot het tweede jaar B in de Sparta-jeugd gespeeld. Daar redde ik het uiteindelijk niet en hiervoor heb ik bij DHC gespeeld. Mocht er nog weer eens een mooie club komen, dan zal ik er weer over nadenken. Mijn blessuregevoelige rug is nu zo goed als onder controle, dus dat kan weer."

-Eerst nog volop in de strijd tegen degradatie naar de derde klasse?
"Eigenlijk kan dat niet meer fout gaan. Nog een partij winnen in twee wedstrijden. Met als tegenstanders Den Hoorn en DONK."

-Titelpretendent Den Hoorn zal wel lastig worden… "Zoals we nu spelen, kunnen we de aankomend kampioen verslaan. Dat moet een heel belangrijke motivatie zijn."

-Hoe kijk je terug op je periode bij RKDEO?
"We hebben elk jaar een goede ploeg gehad, maar het komt er steeds net niet uit. Eigenlijk konden we ieder seizoen bij de beste vier eindigen!"