Eigenaar Darmadi en zijn vrouw met hun kleinkinderen, op naar de vijftig jaar.
Eigenaar Darmadi en zijn vrouw met hun kleinkinderen, op naar de vijftig jaar.

Toko Ramee: in 2018 al vijftig jaar

advertenties

DELFT – Toko Ramee is één van de oudste Indische toko's van Nederland.

Toko Ramee is nooit verhuisd en altijd aan de Papsouwselaan gevestigd geweest. Helemaal in het begin, is de toko door de ouders van de huidige eigenaren geopend, de heer en mevrouw Tan.
Authentieke gerechten en lekkernijen uit Indonesië, vers bereid in eigen keuken volgens traditioneel recept. Daarnaast diverse etenswaren, ingrediënten en gebruiksvoorwerpen uit de Aziatische keuken. U vindt het allemaal bij Toko Ramee aan de Papsouwselaan 129, volgend jaar al een halve eeuw.

Tradities in ere
Eigenaar J.A. Darmadi houdt de tradities van zijn schoonouders, vader en moeder Tan, in ere. Zij kwamen in de jaren 60 van de vorige eeuw vanuit Indonesië naar Nederland en startten hier in 1968 met hun toko.
Tot zijn grote genoegen ziet Darmadi steeds meer jonge mensen hier over de drempel stappen. "Ze leren de Indonesische keuken kennen als ze er op vakantie gaan en willen die gerechten graag ook thuis eten. Daar kunnen wij met onze gerechten en hapjes voor zorgen."
De bekende rijsttafels, maar ook typisch Indische hapjes als pasteitjes, risoles, spekkoek en lemper zijn bij Toko Ramee verkrijgbaar.
Informatie: Zie ook www.tokoramee.nl.
Ook thuisbezorging via www.deliveroo.nl.