Zonnepanelen op dak studentenflat

advertenties

DELFT - Op de daken van een studentenflat van DUWO op de campus van de TU Delft worden momenteel 283 zonnepanelen geplaatst dankzij een crowdfunding-project via Greencrowd. Via de website van het crowdfunding-platform waren de panelen al binnen anderhalf uur uitverkocht. De panelen leveren stroom aan 42 deelnemers.

De gemeente Delft heeft als ambitie om de CO2-uitstoot binnen drie jaar met 35 procent te verminderen. In 2050 is Delft 100 procent energieneutraal. "Met dit soort initiatieven kunnen ook mensen zonder geschikt dak tóch stroom met eigen panelen opwekken, maar dan op het dak van een ander," zegt wethouder Brandligt. "Zo heeft studentenhuisvester DUWO een deel van haar dak beschikbaar gesteld in het kader van Delft Solar City. Energiecoöperatie Qurrent zorgt voor de levering van de stroom."

De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van een groot studentencomplex aan de Rotterdamseweg. Het dak is ter beschikking gesteld door woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend en studentenhuisvester DUWO. Voor DUWO past die bijdrage aan het Delft Solar Cityproject goed in het eigen duurzaamheidsbeleid beaamt Michiel Ensink, vestigingsdirecteur van DUWO Delft: "We draaien mee in de frontlinie van de ontwikkeling van nieuwe technieken die een lager energieverbruik en dus lagere kosten voor onze huurders kunnen betekenen. Zo organiseren we bijvoorbeeld ook al jaren de Student Energy Race, waarmee studenten elke winter fors op hun energie besparen en doen we ook mee aan The Green Village op de TU-campus."