Steef van der Kruit van Zorgdrager staat achter het intelligente beweegsysteem van fitMotion.
Steef van der Kruit van Zorgdrager staat achter het intelligente beweegsysteem van fitMotion.

Bewegend zitten is gezonder dan stilzitten

lopende zaken

DELFT - Langdurig stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Steeds meer studies tonen dit aan. Daarom introduceert de Nederlandse fabrikant Fitform een intelligent beweegsysteem: fitMotion.

FitMotion houdt je in beweging op het moment dat je dat niet kunt of wilt. Het laat ook weten wanneer het tijd wordt om te bewegen. Dit beweegsysteem is vanaf heden in Delft te proberen bij Zorgdrager op de Schieweg, tegenover de Makro.

Zitten is een prettige manier van ontspannen. Daarbij is het wel belangrijk om aandacht te besteden aan een goede zithouding, liefst overal goed ondersteund. Verstelmogelijkheden in een fauteuil helpen daarbij, waardoor je gemakkelijk van zithouding kunt veranderen. Het beste is wanneer zitten en bewegen elkaar afwisselen. Dat is precies wat fitMotion doet. Wanneer je rechtop zit, met de voeten aan de grond, verstelt fitMotion de stoel elke minuut enkele graden. Door de beweging bouwt zich minder druk op en wordt de doorbloeding en zuurstofopname van de huid geactiveerd.

Wanneer de beensteun in de relaxpositie staat, geeft de stoel elk kwartier – via een trilling – een signaal dat het tijd is om te bewegen. Als je daar niet op reageert gaat de stoel automatisch in een langzame schommelbeweging. Dit geeft een positief effect op de drukbelasting onder het zitvlak en voorkomt vochtophoping in de onderbenen. Bovendien zorgt deze beweging voor een heerlijk ontspannen gevoel in het hele lichaam. De positieve effecten van fitMotion op de gezondheid zijn wetenschappelijk onderbouwd. Twee onderzoeken op dit beweegsysteem van Fitform laten zien dat de huidvitaliteit verbetert en dat er sprake is van minder vochtophoping in de onderbenen.

FitMotion uitproberen? Bezoek dan de showroom aan de Schieweg in Delft of bel 015 - 285 05 49 voor een huisbezoek. Meer info: www.zorgdrager.com