Andy van Leeuwen van De Schaapskooi (links) en Arthur Wijtman van Bike Totaal Wijtman, met achter hen de plek waar het volgend weekend gaat gebeuren.
Andy van Leeuwen van De Schaapskooi (links) en Arthur Wijtman van Bike Totaal Wijtman, met achter hen de plek waar het volgend weekend gaat gebeuren.

Maak kennis met de voordelen van elektrisch fietsen tijdens de opstapdagen in de Delftse Hout

lopende zaken

DELFT – Bike Totaal Wijtman organiseert zaterdag 8 en zondag 9 april van 10.00 uur tot 17.00 uur de elektrische fietsen opstapdagen. Dit is hèt moment om je te verdiepen in elektrische fietsen en deze natuurlijk even uit te proberen.

De opstapdagen zijn in recreatiegebied de Delftse Hout. "Omdat je hier prachtige en rustige fietspaden hebt, maar ook bruggetjes en heuveltjes", legt Arthur Wijtman van Bike Totaal Wijtman uit. Het terras van De Schaapskooi aan de Korftlaan 3 vormt het middelpunt. Hier zijn vertegenwoordigers van de grote merken aanwezig die alles kunnen vertellen over de vele verschillende elektrische fietsen die ze meebrengen. "Je kunt natuurlijk ook te allen tijde bij ons in de winkel vragen stellen over elektrische fietsen en deze ook uittesten", zegt Wijtman. "Maar tijdens de opstapdagen kunnen de leveranciers nog meer informatie geven en er zijn nog meer modellen beschikbaar om uit te testen. Volgend weekend staan we met wel honderd fietsen bij De Schaapskooi." Ook aan koffie en gebak is gedacht.
Elektrische fietsen hebben zich afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld, weet Arthur Wijtman. "Het grootste verschil zit 'm in de kracht van de motoren en de afstand die je met een volle accu kunt rijden. Dit is enorm toegenomen. Er zijn fietsen waar je de honderd kilometer makkelijk mee haalt." Een andere ontwikkeling is dat elektrische fietsen allang niet meer alleen voor ouderen zijn. "Je ziet steeds meer dat het een perfecte oplossing is voor forensen die wel lekker op de fiets naar het werk willen, maar niet bezweet willen aankomen. Of omdat ze files willen ontwijken. Andere voordelen van de fiets zijn dat je altijd weet hoe lang je erover doet, je je fiets overal voor de deur kwijt kunt en natuurlijk is fietsen gezonder dan in de auto zitten."
Meer weten? Bel 015-2578231 of kijk op www.wijtman.nl.