Udo Schmidt van Schmidt Uitvaartzorg staat dag en nacht klaar voor nabestaanden. (foto: Yvonne Vagevuur Photography)
Udo Schmidt van Schmidt Uitvaartzorg staat dag en nacht klaar voor nabestaanden. (foto: Yvonne Vagevuur Photography) Foto: Yvonne Vagevuur Photography

Schmidt Uitvaartzorg: nieuw, maar allesbehalve onervaren

lopende zaken

DELFT – Na jarenlang als uitvaartverzorger voor De Laatste Eer te hebben gewerkt, is Udo Schmidt dit jaar begonnen als zelfstandig uitvaartverzorger. Schmidt Uitvaartzorg staat sindsdien dag en nacht klaar voor iedereen die een dierbare is verloren.

Udo Schmidt haalde jarenlang veel voldoening uit zijn werk om nabestaanden bij te staan bij het verzorgen van een respectvol afscheid. "Dat doe ik toch het allerliefste", vertelt de geboren Delftenaar. "Je kunt, als je het goed doet, echt heel veel betekenen voor mensen." Toen hij op 1 januari van dit jaar stopte bij zijn vorige werkgever, was hij er dan ook al snel uit. "Ik wilde uitvaartverzorger blijven, dus ben ik voor mezelf begonnen."
Door zijn jarenlange ervaring weet hij alles over de vele mogelijkheden van een uitvaart in onze regio. Hij kent de verschillende locaties als z'n broekzak. "Daarnaast heb ik een uitgebreid netwerk van professionals in de uitvaartbranche. Ik vind het leuk om m'n ogen altijd open te houden voor nieuwe ontwikkeling en ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zo ben ik vorige week gaan kijken bij een nieuw crematorium in Maassluis, langs de Nieuwe Waterweg. Zo'n locatie kan ik dan adviseren aan nabestaanden van een man of vrouw die vaak in dit water viste."
Bij een overlijden komt er veel op nabestaanden af, weet Udo Schmidt. Je kunt hen een hoop werk uit handen nemen door al voor je overlijden na te denken over de uitvaart, geeft hij aan. "Maar", voegt hij eraan toe, "daar moet je wel aan toe zijn. Als dat zo is, levert het vaak mooie gesprekken op. En voor wie achterblijft is het een zorg minder."
Schmidt Uitvaartzorg is via telefoonnummer 06 - 54 35 78 65 dag en nacht bereikbaar voor vragen of verzoeken.
Meer weten? Kijk dan op www.schmidtuitvaartzorg.nl.