Gert Batenburg van Van Waay & Soetekouw helpt graag met het maken van de juiste keuzes.
Gert Batenburg van Van Waay & Soetekouw helpt graag met het maken van de juiste keuzes.

Spring Event met nieuw woontrends bij Van Waay & Soetekouw

wonen

Interieurarchitect Gert Batenburg, eigenaar van Van Waay & Soetekouw aan de Markt 37, houdt zich met een klein en enthousiast team bezig met de meest uitlopende interieuropdrachten: van een complete verbouwing en herinrichting van een woonhuis tot het creëren van een fijne werkomgeving.

Batenburg: "Maar ook de keuze van de juiste lamp boven een eettafel vinden we uitdagend. We ontwerpen niet alleen inspirerende interieurs, maar ook meubelen voor toonaangevende fabrikanten, zoals Montis en Metaform. Zo volgen we niet alleen de trends nauwgezet, we creëren ze ook."
Van Waay & Soetekouw besteedt de komende tijd veel aandacht aan een viertal interieurtrends: zitmeubelen; keukens, planten en interieurparfums.
"Als eerste wordt de vorm van zitmeubelen vriendelijker, sympathieker. De collecties van bijvoorbeeld Cassina en B&B Italia wijken in alles af van de terughoudende blokkenbanken van de afgelopen jaren." De keuken neemt volgens hem een steeds belangrijkere plaats in in het interieur en deze trend ontwikkelt zich steeds sterker: van een vaak afgesloten functionele ruimte naar een ruimte die het hart van de woning en het gezin is geworden. "Een ruimte waar je niet alleen kookt, maar ook de krant leest, huiswerk maakt en een biertje met vrienden drinkt."
Planten vormen de derde trend. Planten maken een come back in het moderne interieur. Batenburg: "Jarenlang waren planten not done in een modern interieur, daar willen we verandering in brengen." De vierde trend ten slotte: interieurparfums. Batenburg heeft een eigen geurlijn voor het interieur ontwikkeld: "Tijdens het testen is daar bijzonder enthousiast op gereageerd."
De vier trends zijn het thema van het Spring Event bij Van Waay en Soetekouw op 1 (geen grap) en 2 april. "De ontwerpstudio is een essentieel onderdeel van onze winkel, daarom is iedereen welkom met alle interieurvragen voor zijn of haar huidige of toekomstige woning. Samen creëren we een interieur waarbij thuiskomen de mooiste ervaring is van het weggeweest zijn", besluit hij.