Voor de jonge ondernemer Ronald Wiegels stond afgelopen jaar in het teken van leren en investeren. (Foto: EvE)
Voor de jonge ondernemer Ronald Wiegels stond afgelopen jaar in het teken van leren en investeren. (Foto: EvE)

Metaalbewerkingsbedrijf Van der Velde investeert in de toekomst

kijk op de wijk

In 2016 nam Ronald Wiegel het familiebedrijf Van der Velde over. Het afgelopen jaar heeft de jonge ondernemer geïnvesteerd in nieuwe machines, scholing, kwaliteit en efficiëntie. "Alles met één doel, de continuïteit"

Afgelopen jaar was allereerst een leerjaar waarbij de jonge ondernemer behouden te werk zou gaan. "Eerst het bedrijf doorgronden" was het doel.

Investeren
Hoe snel dingen zijn gegaan blijkt wel als we zien hoeveel aspecten al binnen het bedrijf veranderd zijn. "Er is veel geïnvesteerd in mens en machine. De medewerkers hebben instructies en cursussen gevolgd en zijn naar de beurs geweest om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen." Qua machinepark zijn er o.a. lasmachines aangeschaft met de laatste technologische ontwikkelingen en daarnaast nog 4 'Siegmund' opspantafels waarmee Van der Velde heeft geïnvesteerd in efficiëntie en kwaliteit. "Deze veranderingen zijn noodzakelijk om met de markt mee te gaan."

Groei
De economie trekt aan en dat merken ze bij Van der Velde ook. "Het afgelopen jaar zijn we aanzienlijk gegroeid in diverse opzichten, er is meer werk en ander werk, vooral op het gebied van machinebouw. Dit is zowel bij nieuwe als bestaande klanten. Wij proberen met al onze klanten een duurzame relatie aan te gaan en een totaalpakket aan te bieden dat binnen ons straatje ligt, maar ook dingen daarbuiten. Wij gaan niet snel een uitdagend project uit de weg maar blijven wel realistisch." aldus Ronald.

Ruimtetekort
Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat er een tekort aan ruimte is gekomen. Dit is dan ook de reden dat Van der Velde halverwege dit jaar haar werkplaats uitbreidt door een deel van het naastgelegen pand aan de Voltaweg in gebruik te nemen, met als doel de werkplaats efficiënter in te richten. "Afgelopen jaar is er al een nieuwe werkplek gecreëerd, en met deze uitbreiding komen er daar nog eens drie of vier bij", legt Ronald uit.
Dat betekent ook dat Van der Velde binnenkort meer medewerkers nodig heeft vanwege groei en vergrijzing. Het bedrijf is op zoek naar allround metaalbewerkers met MBO 3 of MBO 4 werk- en denkniveau. "Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf en dat vraagt om flexibele mensen. Je staat bij ons niet de hele dag te lassen. Het werk is zeer afwisselend."