Stanislassers lopen warm voor de universiteit

Algemeen

Deze maand volgen maar liefst achttien leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen colleges aan de Universiteit van Leiden.

De vijfdeklassers van de Delftse middelbare school zijn geselecteerd voor de zogenaamde Pre-University Classes, waarbij ze tijdens zes bijeenkomsten kennismaken met de academie. Sinds de oprichting van het programma doen er al Stanislassers mee, maar nog nooit waren het er zo veel. Met achttien deelnemers is het Stanislascollege Westplantsoen bovendien hofleverancier in de regio.

Het Leidse Pre-University Class programma laat leerlingen al op de middelbare school kennismaken met de wetenschap. Vijfdeklassers kunnen zich aanmelden en worden vervolgens op basis van een motivatiebrief en schoolprestaties geselecteerd. Ze nemen het daarbij op tegen leerlingen uit het hele land.

Dit jaar doen er op de Universiteit van Leiden leerlingen van Middelbare Scholen mee aan programma's als Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Molecular Science and Technology, Rechtsgeleerdheid, Sterrenkunde, Russische Studies, Religiewetenschappen en Klassieke Talen.