Afbeelding

Walter en Anja zijn al tien jaar in Spaanse sferen

kijk op de wijk

Casa del Sol. 'Huis van de zon'. Een plek waar je warm onthaald wordt. Het jaar 2017 wordt nog zonniger voor Walter en Anja Tetteroo. Zij vieren in april het 10-jarig bestaan van hun Spaans-Portugese specialiteitenrestaurant aan de Dasstraat.

Nadat kok Walter Tetteroo de Spaanse keuken ontdekte, wilde hij eigenlijk niet meer anders. Voordat hij samen met zijn vrouw Anja de deuren van hun eigen restaurant opende, werkte hij in diverse bekende Delftse restaurants. In 2007 besloten zij samen de stap naar een eigen specialiteitenrestaurant te wagen. De Dasstraat leek in eerste instantie wat uit de route, maar uiteindelijk bleek dat geen nadeel. "Integendeel. Dat het hier vrij parkeren is vinden onze gasten juist heel fijn", aldus Anja.

"Het mooie aan de Spaanse keuken is de verscheidenheid", vindt Walter. "Iedere streek daar heeft zijn eigen gerechten of varianten ervan. Bij ons proef je de diversiteit van heel Spanje". Of eigenlijk van het hele Iberische schiereiland, want als snel breidde Walter zijn assortiment uit met de Portugese keuken. "Die is wel verwant aan de Spaanse, maar heeft toch ook weer zijn eigen karakter." Verse ingrediënten en ambachtelijk vakmanschap staan aan de basis van ieder gerecht. Paella, zarzuela, espatada en natuurlijk tapas, de kaart staat vol mediterraanse gerechten waar Walter vaak weer zijn eigen 'twist' aan geeft. Zo maakt hij zelf zijn aliolie, een Spaanse knoflookmayonaise. En voor wie af en toe iets echt speciaals wil: Walter maakt op verzoek ook gerechten buiten de kaart om. "Pas nog hadden we konijn op Moorse wijze." Wie speciale wensen heeft kan die bij de reservering altijd kenbaar maken. Naast heerlijk eten beschikt Casa del Sol natuurlijk ook over een uitgebreid assortiment Spaanse en Portugese wijnen, likeuren en bier. "En zelfs onze kaasplank bestaat uit Spaanse en Portugese kaassoorten", voegt Anja er aan toe.
Attentie
Casa del Sol biedt plaats aan zo'n veertig mensen. Bij besloten feestjes iets meer. Een knus restaurant dus, waar Anja als gastvrouw de scepter zwaait, het enthousiaste team in de bediening u zich meer dan welkom laat voelen en waar Walter graag na het koken even de gasten langsloopt. "gastvrijheid staat bij ons bovenaan. Al tien jaar."
Om dat heugelijke feit te vieren ontvangen alle gasten vanaf 1 april tot en met Eerste Paasdag een leuke attentie, die, net als Walter en Anja, uiteraard geheel in Spaanse sferen is!