De sstrijd en passie druipt er vanaf en dat maakt deze foto volgens fotograaf Roel van Dorsten tot de mooiste sportfoto die hij afgelopen jaar voor Delft op Zondag maakte.
De sstrijd en passie druipt er vanaf en dat maakt deze foto volgens fotograaf Roel van Dorsten tot de mooiste sportfoto die hij afgelopen jaar voor Delft op Zondag maakte.

De mooiste foto's van het afgelopen jaar, volgens onze fotografen

Algemeen

DELFT – Nog één keer, en nu echt voor de allerlaatste keer, blikken we terug op het jaar 2016. Met de mooiste foto's van het afgelopen jaar, volgens onze fotografen zelf.

Naam fotograaf:
Roel van Dorsten
Waar: Hoofdveld Vitesse Delft
Wat: Finale DSW / RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie

"De finale van de DSW / RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie ging dit jaar tussen Wippolder en Wilhelmus", vertelt Roel van Dorsten. "De wedstrijd werd een echt spektakelstuk, precies zoals een finale hoort te zijn. Met doelpunten aan beide zijden, volop strijd, passie, knokkend voor elke meter, soms prima voetbal. Vooral de neutrale toeschouwer zal deze avond genoten hebben. Deze foto is er één van velen, die beantwoorden aan de hierboven beschreven 'wil om te winnen-mentaliteit' van die avond. Overigens won Wippolder de finale, die in 2-2 eindigde, na het beter benutten van de strafschoppen."

Naam fotograaf: Koos Bommelé
Waar: Kamer van Charitate, Museum Prinsenhof
Wat: Filmopnames

"Toen me werd gevraagd mijn 'mooiste' foto van 2016 te sturen, moest ik direct aan deze foto denken", vertelt Koos Bommelé. "Op het moment van de foto was men hier bezig met filmopnames, waardoor de belichting heel mooi was afgesteld. Zoals je op de grond kunt zien, schijnt de zon heel fel naar binnen, maar de persoon is toch mooi belicht. Ik hoop dat de foto in de krant net zo mooi overkomt als op mijn computer, anders zou ik zeker even op de website van Delft op Zondag kijken. En ik hoop dat u dan – net als ik – geniet van 'het schilderij'. Want deze foto zou, vanwege die mooie lichtinval, best een schilderij van Vermeer kunnen zijn."

De foto in de Kamer van Charitate is net een schilderij, vindt fotograaf Koos Bommelé.