Delftenaren komen in actie als blijkt dat een monumentale boom in het Wilhelminapark dreigt te worden gekapt. Met succes. De gemeente besluit de boom voorlopig te sparen en meer onderzoek te doen.
Delftenaren komen in actie als blijkt dat een monumentale boom in het Wilhelminapark dreigt te worden gekapt. Met succes. De gemeente besluit de boom voorlopig te sparen en meer onderzoek te doen.

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: juli

Het Hoogheemraadschap van Delfland geeft alsnog inzage in geheime stukken, die de krant Delft op Zondag eerder al met een WOB-verzoek probeerde te bemachtigen. Zodoende wordt duidelijk wat het waterschap precies kwijt denkt te zijn aan de terugtrekking uit de oppomporganisatie van massa's diep grondwater bij de oude gistfabriek. Opmerkelijk is verder dat Delft verantwoordelijk wordt voor alle schadegevallen die mogelijk ontstaan als met het oppompen van grondwater wordt gestopt.

Het Hampshire Hotel Delft Centre krijgt voor één dag een hulp op de werkvloer: Hotelrobot Hugo.

Tijdens de Ramadan wordt 's nachts van 00.30 uur tot 02.30 uur door jongeren gezaalvoetbald. Jongerenwerkers en wijkagenten zijn positief over deze activiteit, die zorgt voor minder overlast in de buurt.

Pastoor Ben Bolmer houdt het na vijftien bijzondere jaren in de Raamstraatkerk voor gezien. Hij vertrekt naar Wijchen, waar hij als gardiaan aan de slag gaat.

De gemeenteraad neemt afscheid van burgemeester Verkerk. Maar niet voordat hij een avond lang is overspoeld met loftuitingen èn een Koninklijke onderscheiding, een gemeentepenning en een Delfts blauw bord heeft gekregen.

De bewaakte fietsenstalling aan de Oude Langendijk wordt niet meer bewaakt. De gemeente wil zo jaarlijks 40.000 euro bezuinigen. Ronald Kroon neemt het initiatief om de stalling zelf maar te gaan bewaken.

Voor Dansschool Wesseling breken spannende tijden aan. De dansschool krijgt groen licht om te verhuizen naar de Buitenwatersloot, maar omwonenden overwegen naar de rechter te stappen.

De oude Duitse tankversperring langs de Schie wordt pas in 2018 verhuisd naar haar nieuwe plek, tien tot vijftien meter verderop.

De vernieuwing van de riolering in Delft blijkt al tien jaar achter te lopen bij de politieke planning. Ook de aanleg van drainagebuizen verloopt niet naar wens. n De Delftse Anne Frank-boom in het Wilhelminapark, die de gemeente wilde kappen, wordt na protest vanuit de buurt voorlopig gespaard. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1