Kunstenaar Leon Keer maakt op het Bastiaansplein een bijzonder kunstwerk: Het Straatje in 3D.
Kunstenaar Leon Keer maakt op het Bastiaansplein een bijzonder kunstwerk: Het Straatje in 3D.

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: juni

 En de nieuwe burgemeester van Delft is… Marja van Bijsterveldt. Delftenaren reageren positief op de komst van de oud-minister en -staatssecretaris, die in het verleden bovendien burgemeester van buurgemeente Schipluiden was..

Ook Delft op Zondag-redacteur Jesper Neeleman solliciteerde naar het ambt van burgemeester van Delft. Zonder succes. Wel leverde zijn poging een sollicitatiegesprek èn iets meer duidelijkheid over de gang van zaken rond de benoeming van een burgemeester op.

Delftse studenten hebben een kwartetspel ontworpen voor vluchtelingen. Zo hoeven ze zich minder te vervelen in de AZC's en leren ze tegelijk iets over Nederland. n In Schipluiden wordt een homoseksuele student weggepest uit een studentenhuis. De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit noemt het 'verschrikkelijk en onacceptabel'.

Serhat Köksal van DHC wordt voetballer van het jaar, Mark Smith van DHC wordt keeper van het jaar. n De doorgetrokken A4 heeft het fileleed op de A13 verminderd. Halverwege het jaar lijkt het er echter sterk op dat het nieuwe stukje snelweg op andere plekken in de regio juist meer files veroorzaakt, zoals op Knooppunt Ypenburg.

Kunstenaar Leon Keer maakt een bijzonder kunstwerk op het Bastiaansplein. Hij schildert het Straatje van Vermeer in 3D. n Concordia is de overlast van hangjongeren op de sportvelden zat. De vereniging ziet zich genoodzaakt om raddraaiers van de velden te weren en wil een slot op het toegangshek bevestigen.

Aan de Reinier de Graafweg wordt geëxperimenteerd met een pasjesysteem voor de afvalcontainers. Na maanden van rondslingerend afval kan de test wel als mislukt worden beschouwd. De containers kunnen voortaan weer zonder pasje worden geopend.

Staatsecretaris Dijksma maakt bekend dat de aanleg van de Spoortunnel in Delft nog eens 39,3 miljoen euro duurder wordt dan gedacht. De totaalkosten voor het Rijk komen daarmee op 750 miljoen euro, exclusief btw. Toen de gemeenteraad van Delft in 2008 besloot de spoortunnel voor eigen rekening aan te willen leggen, dacht de stad nog dat dit wel voor 422 miljoen euro moest kunnen.

Stichting Camera Obscura Delft heeft vergevorderde plannen om het Watertorencomplex te kopen. Hiervan wil het een toeristische attractie vol visuele verrassingen maken.

Delft daalt verder op de ranglijst van de Atlas voor Gemeenten. Hierin worden de vijftig grootste steden onder de loep genomen en vergeleken. Op het gebied van woonaantrekkelijkheid kelderde alleen Hilversum nog verder. In tien jaar tijd gingen 'we' van plek 11 naar plek 23. 

Meer berichten