Zo zweef je in een ruimteschip door de ruimte en zo sta je op Delfts grondgebied naast de lokale nachtburgemeester, Leo Quack. André Kuipers (links) kwam met Claudia de Breij naar Delft voor de première van André het Astronautje.
Zo zweef je in een ruimteschip door de ruimte en zo sta je op Delfts grondgebied naast de lokale nachtburgemeester, Leo Quack. André Kuipers (links) kwam met Claudia de Breij naar Delft voor de première van André het Astronautje.

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: april

Station Delft heeft te weinig stallingsplaatsen voor fietsen, maar daar komt verandering in. Het ministerie van I&M heeft een subsidie toegezegd voor de realisatie van een derde ondergrondse stalling bij het station. Deze kan vanaf 2019 in gebruik worden genomen.

Astronaut André Kuipers strijkt neer in Delft voor de premiére van André het Astronautje. Samen met Claudia de Breij, die de muziek bij deze kindervoorstelling schreef, genieten ze in Theater de Veste van de voorstelling en activiteiten die er om heen zijn georganiseerd.

Veteranen van het Delftse veteranencafé worden vereerd door de komst van generaal Tom Middendorp, commandant der strijdkrachten. Hij gaat met veel mannen in gesprek en trakteert het complete café op een drankje.

Idenburg Car Solutions krijgt van vergelijkingssite BesteGarage.nl de award 'Topper 2016', omdat het over 303 reviews gemiddeld een 9,1 als beoordeling kreeg.

Delft is in de ban van Vermeer. Ook Werkse! doet mee in de feestvreugde. Ze laten een Spykstaal-wagen door RODI in Vermeer-stijl brengen en doen extra schoonmaakrondes in de veel bezochte Vlamingstraat. n Bewoners van de Gerbrandylaan zijn het voorbij razende verkeer van de doorgetrokken A4 èn de Kruithuisweg meer dan zat. Ze willen een geluidswal en verzoeken het Delftse stadsbestuur om hun klachten serieus te nemen.

Leerlingen van het Stanislascollege Reinier de Graafpad doen mee aan een politie-enquête over het gebruik van social media. Met die enquête wil de politie onder meer helder krijgen of ze wel via de goede sociale media-kanalen met de jeugd communiceert.

De KNNV Delfland is verbijsterd over de vondst van 42 nog levende kikkers in een rioolput. Ze vermoeden dat de arme amfibieën in de put zijn gedumpt.

Een kleine meerderheid van 50,8 procent van de Delftenaren laat via het referendum weten tegen het associatieverdrag met Oekraïne te zijn.

Het Toeristen Informatie Punt van Delft wordt officieel een VVV-locatie.

De Delftse politiek buigt zich over het probleem met hangjongeren rond het winkelcentrum aan de Griegstraat. Omwonenden willen maatregelen zoals cameratoezicht, maar de camera's komen niet. Wel komt er een tijdelijke mobiele politiepost.

Roeivereniging Laga wil uitbreiden, omwonenden zien liever dat Laga verhuist. Beide partijen staan na jaren van discussie lijnrecht tegenover elkaar. Ook de politiek gaat zich er nu mee bemoeien.

Jos van Leur (92) voltrok ongeveer zeshonderd huwelijken, maar houdt het na 22 jaar voor gezien. Hij kijkt tevreden terug.

Touringcars moeten voortaan bij het Zuidplantsoen parkeren. Bewoners van dit stukje Delft worden al gauw horendol van het aantal af en aanrijdende touringcars, die niet zelden de fietspaden blokken.

Het plan om een gebedsruimte te realiseren op de TU Delft leidt tot grote ophef. Op Twitter en de website GeenStijl.nl klinkt gespierde en verwijtende taal richting de Delftse universiteit. Die reageert dat er helemaal geen concrete plannen voor zo'n ruimte zijn. Er wordt slechts over nagedacht. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1