Cees van der Zanden, de projectdirecteur nieuwbouw van Reinier de Graaf, begint met zichtbaar plezier aan de sloop van de oudbouw van het ziekenhuis. (foto: Fred Nijs)
Cees van der Zanden, de projectdirecteur nieuwbouw van Reinier de Graaf, begint met zichtbaar plezier aan de sloop van de oudbouw van het ziekenhuis. (foto: Fred Nijs)

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: februari

Op de grens van Delft en Rijswijk, langs de A13 bij de afrit Delft-Noord, opent een gloednieuw restaurant van Kentucky Fried Chicken haar deuren. De oplevering was twee maanden vertraagd vanwege de moerasgrond op deze locatie.

Delft maakt bekend dat het in 2016 300 vluchtelingen wil opvangen. Waar zij moeten komen te wonen, is nog de grote vraag.

Bij Reinier de Graaf wordt begonnen met de sloop van het oude B-gebouw.

'Professor' Muster maakt in Delft op Zondag bekend dat hij de echte locatie van Het Straatje van Vermeer heeft ontdekt. Die bevindt zich niet zoals professor Grijzenhout beweert aan de Vlamingstraat, maar aan de Bagijnhof, stelt Muster.

Auto's rijden al vol gas over de nieuwe A4, maar dat is voor Stichting Batavier geen reden de handdoek in de ring te gooien. De stichting stapt naar de Raad van State omdat zij vraagtekens plaats bij de manier waarop vergunningen zijn verstrekt.

Jumbo opent een mini-supermarkt in Pieter Kamershuis; het voormalige Delfshove.

Delftenaren vieren carnaval. Enige smetje op de feestvreugde, is het feit dat de lichtjesoptocht vanwege de weersomstandigheden niet door kon gaan.

Er komt geen raadsenquête over de redenen waarom Delft in de financiële malaise verkeert. In plaats daarvan zullen betrokkenen in het openbaar worden geïnterviewd, besluit de raad.

De Delftse V&D sluit definitief de deuren.

Delftenaren willen een referendum organiseren om te voorkomen dat Delft extra vluchtelingen gaat opvangen. n Art Centre Delft wordt verkozen tot 'Meest Bijzondere Locatie' en wint de Nationale Meeting Award.

In Midden-Delfland keert de rust terug nadat politici elkaar wekenlang de tent uitvochten nadat burgemeester Arnoud Rodenburg z'n eigen dolksteeklegende beleefde en werd weggestemd door een meerderheid van de raad. Rodenburg mag uiteindelijk blijven, CDA-fractievoorzitter Kees van der Vaart stapt op. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1