De organisatie van Villa Arsenaal kan deze week alvast verklappen dat er tijdens deze theatrale en culinaire tijdreis ook een dome-projectie te zien, vergelijkbaar met die op deze foto.
De organisatie van Villa Arsenaal kan deze week alvast verklappen dat er tijdens deze theatrale en culinaire tijdreis ook een dome-projectie te zien, vergelijkbaar met die op deze foto.

'We willen vooral de trots van Delft laten zien'

Algemeen

DELFT – In het Armamentarium is van 15 tot en met 19 maart een theatrale, culturele en culinaire tijdreis: Villa Arsenaal. De organisatie van dit unieke evenement is al in volle gang.

Antoinette Wijffels, bekend van haar bedrijf Improve en van Lijm & Cultuur, is regisseur van Villa Arsenaal. Ze werd hiervoor afgelopen zomer door horecaman Ed Hoogendijk benaderd. "We hadden in 2014 ook samengewerkt, met 'Aan tafel bij Lambert'. Toen hebben we met Improve het licht geleverd", vertelt Wijffels.

Tijdens dit event beleefden bezoekers eveneens een theatrale culinaire beleving in een unieke setting. Dat moet straks in het voormalige Legermuseum nog veel grootser worden. "Wat me het meest aansprak in het idee voor Villa Arsenaal, is dat het in het oude Legermuseum is. Een enorm groots monument in de stad waar ik al m'n hele leven langs loop en maar twee keer binnen ben geweest. Maar áls je er bent, is het er ontzettend leuk. Het is een intrigerend gebouw. Je kunt er je fantasie z'n gang laten gaan. Wat is hier al die eeuwen allemaal gebeurd? Hoe was het hier? En wat gaat de nieuwe bestemming van het pand ons brengen? Het pand heeft een groot deel van de wording van Delft meegemaakt. De tijd van de VOC en de tijd dat Delft nog een garnizoensstad was, bijvoorbeeld. Maar de TU Delft zat er vroeger om de hoek. Dus het stukje van 'Delft, creating history' is hier ook begonnen. We vinden het leuk om tijdens Villa Arsenaal een brug te leggen tussen hoe het was, hoe het nu is en wat het kan worden. Maar we willen vooral erg de trots van Delft laten zien. Dat we met trots kijken op wat in Delft is bereikt en positief vooruit kijken naar wat de toekomst ons gaat brengen."

Een belevenis
Bezoekers van Villa Arsenaal krijgen in twee-en-een-half uur tijd op vijf verschillende locaties in het Armamentarium een belevenis die het verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt. Tussendoor worden ze getrakteerd op theatrale elementen, dans, muziek en lekkere hapjes en drankjes. Allemaal om het verhaal kracht bij te zetten. Antoinette Wijffels wil nog niet alles verklappen. "Komende weken zullen we steeds iets meer duidelijk maken", zegt ze. "Maar we gaan bijvoorbeeld iets doen met een dome-projectie, waardoor het voelt alsof je onder het heelal staat. Daarnaast willen we werken met holografische 3D-projecties, licht, geluid en video's." Wie het aandurft, kan nu al reserveren via de website www.villa-arsenaal.nl of info@villa-arsenaal.nl. Hier is tevens meer informatie te vinden.