Koen de Vries stond de afgelopen twee edities in de finale van het RODI Media/DSW Zorgverzekeraar zaalvoetbaltoernooi en gaat ook dit jaar voor de titelstrijd. (foto: Roel van Dorsten)
Koen de Vries stond de afgelopen twee edities in de finale van het RODI Media/DSW Zorgverzekeraar zaalvoetbaltoernooi en gaat ook dit jaar voor de titelstrijd. (foto: Roel van Dorsten)

RODI Media/DSW Zorgverzekeraar zaalvoetbaltoernooi is een blijvertje

sport

DELFT – Voetbalfans hoeven zich ook in de laatste week van dít jaar niet te vervelen. De sectie Voetbal van de Sportraad Delft organiseert ook dit jaar het RODI Media/DSW Zorgverzekeraar zaalvoetbaltoernooi.

Sporthal Buitenhof zal de plaats van handeling zijn aanstaande donderdagavond voor de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. "Voor dit seizoen hebben zich acht clubs opgegeven van de elf die we hebben aangeschreven", legt Dik Schreuders namens de organisatie uit, "Ariston '80, DVC en DHC hebben zich afgemeld. Dat zorgt ervoor dat we in twee poules van vier clubs spelen. Tussen 19.15 en 21.40 uur worden de poulewedstrijden afgewerkt en om 22.15 uur wordt de finale gespeeld. Zo is de finale nog vóór 23.00 uur afgelopen."

'Publieke belangstelling'
Het toernooi wordt alweer voor het vierde jaar in successie georganiseerd. "Vroeger was het toernooi een enorm succes, waarbij de tribunes van de toenmalige sporthal Buitenhof helemaal vol zaten. Nu zal het zo druk waarschijnlijk niet worden, maar uit het aantal aanmeldingen blijkt dat er onder clubs behoefte aan is", legt Schreuders uit. "Drie jaar geleden hebben we het toernooi over verschillende dagdelen verspreid, maar de afgelopen twee keer was het op één avond. Dan zijn de veldjes wat kleiner, maar iedereen die komt kijken treft elkaar op die ene avond. Afgelopen jaar zagen we dat de publieke belangstelling groter was dan het jaar ervoor. Ook was het na afloop nog tot laat gezellig in de kantine. Die sociale component is net zo belangrijk als die wedstrijden zelf."

'Technische jongens'
Daar is Koen de Vries, die de afgelopen twee edities namens Concordia in de finale speelde, het mee eens. "Ik vind het altijd superleuk om in de winterstop tegen andere Delftse clubs in de zaal te spelen. Je kent veel gasten van andere verenigingen en het is leuk om ze aan het eind van het jaar nog eens tegen te komen. Daarnaast vind ik zaalvoetbal gewoon superleuk."
Concordia doet het altijd goed tijdens het zaalvoetbaltoernooi en volgens De Vries is dat geen toeval. "De trainer vraagt altijd wie er mee willen doen aan het toernooi en dan geven al snel de technische jongens zich op. Uit die vrijwilligers stelt hij een selectie samen. We spelen natuurlijk op het veld met elkaar, maar ook in de zaal hebben we al heel wat keren samengespeeld. Dat gaat best aardig. Het jaar voordat ik meedeed werd Concordia kampioen en ik heb zelf twee finales gespeeld, waarvan we de laatste verloren."
Van een uitgebreide voorbereiding op het toernooi moet Concordia het niet hebben. "Het is niet zo dat we speciaal voor het toernooi gaan trainen. Ik ben de dagen ervoor druk met het Next Football toernooi in dezelfde sporthal, dus aan de omgeving moet ik dan wel gewend zijn." Over Concordia's kansen op succes donderdagavond heeft De Vries nog niet echt een idee. "We hebben onszelf afgelopen jaren verrast door tot de finale te reiken. Hopelijk lukt dat ons dit jaar weer. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er natuurlijk nog niks aan de hand. Het gaat er toch om dat je lekker samen aan het voetballen bent."