De actie op Kerstavond leverde een mooi bedrag op voor de Voedselbank.
De actie op Kerstavond leverde een mooi bedrag op voor de Voedselbank.

Geslaagde Kerstavondactie voor de Voedselbank

Algemeen

Met het oog op de komende feestdagen hadden Stichting Couvert Extra en Café de V de armen ineen geslagen, om de Voedselbank te hulp te schieten. Op kerstavond is er bij Café de V gedineerd en met deze opbrengst van 1587 euro en 65 cent zijn er maaltijden voor de Voedselbank gekocht.

Een mooi begin van de feestdagen, waarbij er gedineerd en gedoneerd is. Er is dus letterlijk een couvert extra gegeven.

Elk jaar is Café de V open op kerstavond en traditie getrouw is dit een stamppot avond. Dit is een avond met een eenvoudige daghap, waarvan de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is café de V voor de vierde keer een samenwerking aan gegaan met Stichting Couvert Extra en wordt de lokale Voedselbank gesteund.

Kerstavond stond er bij Café de V een lekkere boerenkool stamppot met worst op het menu als dagschotel á 8 euro 50. De volledige 8 euro 50 is in een pot gegaan, samen met alle fooi die deze avond werd opgehaald. Er is deze avond zodoende ruim 1500 euro opgehaald. Dit is het hoogste bedrag wat ooit is opgehaald in de afgelopen vier jaren. Hiermee krijgen alle gezinnen die bij de Voedselbank komen een stamppot-pakket met worst gedoneerd. Zo kunnen ook zij tijdens de feestdagen een gezonde en echt Hollandse maaltijd bereiden. Dineren en doneren was het thema, waar er met jouw bestelling dus letterlijk een couvert extra is gegeven.

Aan deze actie hebben meerdere lokale ondernemers meegedragen. Café de V heeft een deel van zijn omzet van deze avond afgestaan, Slagerij Leo van Vliet heeft de rookworsten gedoneerd en het Fruithuisje heeft de boerenkool en aardappelen geleverd.

 

In juli 2012 is Stichting Couvert Extra gestart, met als doel om vanuit de Delftse horeca de lokale Voedselbank te steunen. Buiten wekelijkste steun zorgde Couvert Extra  ook voor meer vreugdevolle feestdagen de afgelopen jaren. Zo kregen de bij de Voedselbank aangesloten gezinnen met kerst eerder een gepast "stamppotpakket" en werd de jaarwisseling eerder zeer smakelijk gevierd met een kiprollade.  De stichting heeft ook een nieuwe koelcel gedoneerd aan de Voedselbank ter waarde van 6352 euro. 

 

!