Afbeelding

Zwembad Kerkpolder krijgt nieuwe eigenaar

sport

DELFT - De verzelfstandiging van Zwembad Kerkpolder komt steeds dichterbij. Afgelopen dinsdag stemde het college van B en W in met de voorlopige gunning aan Sportfondsen Delft.

De gemeenteraad van Delft neemt naar verwachting in februari een besluit over de financiële consequenties die de verzelfstandiging met zich meebrengt. Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden de overeenkomsten ondertekend en het zwembad overgedragen aan Sportfondsen Delft. Naar verwachting is dit in maart 2017.
De looptijd van de verzelfstandiging is vooralsnog tot 2030. Met Sportfondsen Delft is afgesproken dat het aanbod voor het publiek en de verenigingen die gebruik maken van het zwembad de komende 2 jaar niet verandert.
In Delft zijn er drie voor publiek toegankelijke zwembaden. Het Sportfondsenbad en het Zwem- en squashcentrum zijn in eigendom en beheer bij Sportfondsen Delft. Het derde bad, zwembad Kerkpolder, gaat na instemming van de raad in maart 2017 ook over naar Sportfondsen Delft. Voor zwembad Kerkpolder is in 2015 besloten dat het beheren en exploiteren van een zwembad niet langer als een gemeentelijke taak wordt beschouwd. Op termijn wil de gemeente Het Sportfondsenbad en het Zwem- en squashcentrum vervangen door een nieuw zwembad.
Voor het personeel wat nu in gemeentelijke dienst is, loopt er een apart traject om mee te gaan naar de nieuwe organisatie, zo laat de gemeente weten.