Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Monika van Dijk (40) onderwijzeres op een basisschool

-Wat ben je hier aan de Pynepoort aan het doen?
"Ik ga nog even wat boodschapjes halen, voor de kerst. M'n dochter heeft morgen een kerstbrunch op school, daar moet ik nog even wat voor halen."

-Gaan jullie ook Kerst vieren?
"Ja, thuis met het gezin en met opa en oma. Ik vind het leuker en persoonlijk om Kerst thuis te vieren. Eén van onze dochters is vlak voor Kerst jarig. Daarom gaan we ook nog naar Naturalis in Leiden om dino's te kijken. We hebben twee dochters. En ze spelen allebei harp."

-Dat hoor je niet vaak...
"Nee. Het leek me voor m'n oudste dochter een leuk instrument en dat vindt zij ook. M'n jongste dochter heeft nu ook drie lessen gevolgd. Wat je ook op een harp speelt, het klinkt altijd mooi. Dat is, vind ik, niet met alle instrumenten het geval."

-Speel je zelf ook een instrument?
"Ik speel een beetje blokfluit, vooral tijdens m'n lessen op school. Ik geef les aan groep 3 op de Vrijeschool Widar in Delft."

-Heb je van de week nog iets leuks meegemaakt?
"We hebben in de klas een kerstspelletje gespeeld. Heel klein, maar het stond als een huis. De kinderen deden heel leuk mee en iedereen was blij met z'n rol."

-Wat is je nieuws van de week?
"De gebeurtenissen in Aleppo. Het is verschrikkelijke wat daar gebeurt. Zulk nieuws raakt me. Als ik zie hoe Rusland daar de baas speelt, dan baart dat me zorgen."