Vrijwilligers van DKC helpen enthousiast mee op de baan.
Vrijwilligers van DKC helpen enthousiast mee op de baan.

Veel vrijwilligers helpen bij Winters Delft

sport

DELFT - Bij zo'n groot evenement als Winters Delft zijn helpende handjes essentieel.

Gelukkig zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die op verschillende manieren hun steentje bijdragen. Zo hebben onder meer leden van korfbalvereniging Fortuna en zwemvereniging Wave de organisatie van het schaatsevenement geholpen bij de opbouw van de ijslocatie op de Schoemaker Plantage. "Het opbouwen van Winters Delft vonden onze vrijwilligers geweldig", vertelt Ed Hom, voorzitter van Fortuna. "Ze zijn trots op het eindresultaat. Het opbouwen was heel gezellig en goed verzorgd. Niet alleen onze club had er baat bij, want iedere vrijwilliger kreeg ook een entreekaart voor Winters Delft. Dat is super. Deze fijne samenwerking nodigt uit om een volgende keer weer mee te helpen." Die volgende keer gaat er zeker komen, want de club is gevraagd om ook te helpen met het afbreken van Winters Delft.

Negen vrijwilligers van Fortuna hebben meegeholpen met de opbouw. Voor deze hulp kregen ze een bijdrage voor de clubkas. "Een vereniging moet tegenwoordig creatief zijn om genoeg geld binnen te halen voor de club. Vroeger sponsorden bedrijven veel vaker. Tegenwoordig moeten we acties bedenken om neveninkomsten te krijgen los van de contributie. Iemand van de organisatie van Winters Delft kende een van onze leden. Zij vertelde dat er nog mensen nodig waren voor het opbouwen van de schaatsbaan. Al snel had ik een groepje vrijwilligers bij elkaar." Het geld dat Fortuna bij elkaar haalt via verschillende acties, waaronder Winters Delft, wordt besteed aan het verbouwen van de kleedkamers en toiletten in het sportcomplex. De actie 'TON voor Fortuna' moet uiteindelijk ook echt 100.000 euro op gaan leveren. "Inmiddels staat de teller op ruim 65.000 euro. We werken voor de verbouwing alleen met vrijwilligers om zo kosten te besparen. Op deze manier worden leden meer bij de verbouwing betrokken."
Tijdens Winters Delft zijn er geregeld vrijwilligers te vinden op de schaatsbaan. Zo helpen leden van korfbalvereniging DKC mee bij onder meer baantoezicht. Kijk voor meer informatie over Winters Delft op www.wintersdelft.nl