Bruggen Zwethzone in gebruik genomen

Algemeen

MIDDEN-DELFLAND - Wethouder Govert van Oord heeft woensdag de wandelbrug over de Monsterwatering en de wandel- en fietsbrug over de Zweth officieel in gebruik genomen. De recreatieve NoordZuidverbinding is de laatste fase binnen het project Zwethzone. In het voorjaar van 2017 wordt het aansluitende fietspad aangelegd. Hiermee is het gehele project Zwethzone, waar in 2004 mee is begonnen, afgerond. Doel van de Zwethzone is het verbeteren van de recreatie en natuurwaarde in dit gebied.

Inwoners vanuit omliggende steden krijgen betere mogelijkheden om in Midden-Delfland te recreëren. Met de nieuwe inrichting is het gebied langs de Zweth, de veilingroute en provinciale weg N211 (Wippolderlaan) sterk verbeterd.

In het kader van het project Zwethzone is de gemeente Midden-Delfland verantwoordelijk voor de aanleg van verschillende verbindingen. Een fietsverbinding tussen de Woudseweg en de Zwethkade, een wandelverbinding over de kade van de Zweth en twee verbindingen over de Monstersewatering en de Zweth. Deze Noord-Zuidverbinding vormt een nieuwe verbinding van de akust via het Westland naar Midden-Delfland. Partners Het project is financieel mogelijk gemaakt door het voormalige Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeenten Delft, Westland, Rijswijk, Midden-Delfland en Den Haag