Het gezin Rasheed is één van de gelukkige gezinnen die dankzij de inzet van Gezinshereniging Vluchtelingen Delft weer bij elkaar is.
Het gezin Rasheed is één van de gelukkige gezinnen die dankzij de inzet van Gezinshereniging Vluchtelingen Delft weer bij elkaar is.

Vluchtelingen herenigd

Algemeen

DELFT - Willem Overgaag, Ria Pool Meeuwsen en Sabine Schläfereit hebben in augustus de Stichting Gezinshereniging Vluchtelingen Delft opgericht.

De stichting is een initiatief van deze drie Delftenaren die zich het lot van vluchtelingen aantrekken, met name op het gebied van het samenbrengen van gezinnen. "Wij vinden namelijk dat leden van een gezin, die door oorlog en geweld uit elkaar zijn gedreven, onder één dak thuishoren", geeft Willem Overgaag aan. Inmiddels zijn er negen gezinnen - acht uit Syrië en één gezin uit Eritrea – herenigd. Het betreft onder andere een gezin van een moeder en drie kinderen, een gezin met een moeder en twee kinderen van vijf en drie jaar en een gezin met een kind van vijf jaar. "Er staan op dit moment drie gezinnen op de wachtlijst", vervolgt Overgaag. "Daar hebben we de hulp van Delftenaren voor nodig. Wij zijn namelijk afhankelijk van donaties en giften, legaten of eigen inzamelacties. Ook kleine bedragen zijn welkom. Alle beetjes helpen." Bij de realisatie wordt nauw samengewerkt met Participe/Vluchtelingenbegeleiding Delft. Zij verzorgen de aanvragen van vluchtelingen die als statushouder in Delft zijn komen wonen en van de IND toestemming hebben gekregen hun gezin over te laten komen. Doneren kan via bankrekeningnummer: NL16 TRIO 0391 2220 90 t.n.v Stichting Gezinshereniging Vluchtelingen Delft. Meer info: www.sgvd.nl.